Un tânăr crescut la umbra tuturor şefilor din PSD Iaşi ajunge lider de filială

Cine este Marius Ostaficiuc, noul preşedinte al organizaţiei municipale Iaşi, ales sâmbătă? Cine sunt şi membrii echipei sale?

luni, 01 octombrie 2018, 01:50
3 MIN
 Un tânăr crescut la umbra tuturor şefilor din PSD Iaşi ajunge lider de filială

După încă o jumătate de an de interimat, Organizaţia Municipală Iaşi a PSD are o nouă conducere – una stabilă, după cum avea să constate preşedintele filialei judeţene a partidului, Maricel Popa, la capătul a cinci ore de discursuri dublate de procedura de vot.

Amintim că, în martie, consilierul judeţean Marius Ostaficiuc a fost desemnat preşedinte executiv, făcând astfel echipă cu preşedintele interimar Paul Boişteanu, care este şi consilier local. Schimbările de atunci urmau excluderii din partid a fostului preşedinte executiv, Sorin Iacoban, (alături de Mihai Chirica şi Gabriel Harabagiu) şi sancţionării secretarului Gabriel Teodorescu. Între timp, Harabagiu a contestat şi a obţinut câştig de cauză, revenind în partid, iar sâmbătă a asistat la alegeri.

În ceea ce priveşte conducerea filialei, cei peste 200 de delegaţi prezenţi au fost de acord cu schimbul de locuri dintre Ostaficiuc (acum, preşedinte plin) şi Boişteanu (preşedinte executiv) şi cu opţiunea Georgianei Melenciuc (Chiţimuş) pentru secretariatul organizaţiei. Dintre cei zece candidaţi la vicepreşedinţia partidului, au fost aleşi următorii şapte: Marius Aur, Bogdan Bulat, Florin Boca, Florin Şerbescu, Cristian Nechifor, Bogdan Crucianu, Viorel Cîtea. Unul dintre cei trei candidaţi care au pierdut cursa este Gabriel Surdu. Votul de sâmbătă a decis şi componenţa Biroului Permanent Municipal: Mihai Andrieş, Anda Tănasă, Victor Bejan, Elena Pătraşcu, Florentin Ciobotaru, Claudiu Sauciuc, Constantin Neagu, Ioana Hliboceanu şi Adrian Nedelcu. „Membrii de partid care mă cunosc de 20 de ani mi-au oferit votul lor de încredere, ceea ce înseamnă că trebuie să muncesc în continuare la fel ca până acum, să ne organizăm mai eficient, să fim o organizaţie care să poată da tonul în democraţia din România“, a declarat noul lider al PSD Municipiul Iaşi. Întrebat cum va fi relaţia cu primarul Iaşului, Ostaficiuc a declarat că „vom fi apţi să votăm de fiecare dată proiectele Iaşului, dar vom şi amenda derapajele domnului Mihai Chirica“.

Despre acestea din urmă, el a spus că sunt „nenumărate“ şi că ar fi nevoie de o altă conferinţă de presă de două-trei ore pentru a le trece în revistă. Totuşi, noul lider a menţionat „jignirea membrilor PSD“. „Nu mi-am pus în plan acest titlu“, a mai spus Ostaficiuc, întrebat fiind dacă va candida la Primăria ieşeană. „Avem mai mulţi candidaţi, vom face evaluări“, a conchis noul preşedinte al PSD municipal. Ostaficiuc, deşi are doar 41 de ani, s-a afirmat mai mult în partid decât în viaţa profesională, aici având mereu roluri influente de jucat, în campaniile electorale. Profesional, acesta a terminat Liceul „Emil Racoviţă“ la seral, absolvind ulterior două facultăţi la o universitate privată (Economie şi Psihologie, la UPA Iaşi), fiind de-a lungul timpului membru în mai multe consilii de administraţie ale societăţilor de stat locale. A fost, în trecut, angajat şi ca expert la cabinetul parlamentar al fostului deputat de Iaşi Valer Dorneanu, acum judecător CCR şi preşedinte al acestui for. (Radu MESNITA)

 

 

Comentarii