Una din ordonantele militare semnate de Vela, contestata in instanta: Se face o discriminare!

miercuri, 01 aprilie 2020, 13:57
1 MIN
 Una din ordonantele militare semnate de Vela, contestata in instanta: Se face o discriminare!

Un proces inedit a fost deschis saptamana trecuta la Tribunalul Bucuresti, o femeie din Capitala contesta in instanta prevederile Ordonantei militare nr. 3/24 martie 2020 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19, semnate de ministrul de Interne, Marcel Vela.

Reclamanta solicita instantei sa suspende aplicarea articolelor 2 si 3 din ordonanta militara, deoarece s-a face o discriminare bazata pe motiv de varsta, in cazul interdictiilor instituite persoanelor de peste 65 de ani. Motivele in baza carora a fost deschis procesul, la finalul articolului.

Este vorba de urmatoarele articole:

Articolul 2 – Circulatia persoanelor care au implinit varsta de 65 de ani, in afara locuintei/ gospodariei, este permisa numai in intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru urmatoarele motive:
a) Deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice;
b) Deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;
c) Deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/ insotirea unui minor, asistenta altor persoanevarstnice, bolnave sau cu dizabilitati, ori in cazul decesului unui membru de familie;
d) Deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a persoanelor (cu excluderea oricaror activitati fizice colective),cat si pentrunevoile animalelor de companie/domestice.

Articolul 3 – Circulatia persoanelor prevazute la art.2, in exteriorul locuintei/ gospodariei, este permisa si in afara intervalului orar 11:00 – 13:00, daca aceasta se face in interes profesional ori pentru realizarea de activitati agricole.

Cazul a fost declinat la Curtea de Apel Bucuresti

Continuarea, pe ziare.com

Comentarii