Unii medici sunt îngrijoraţi că Trump ar putea fi tratat în exces pentru că este VIP

marți, 06 octombrie 2020, 07:00
1 MIN
 Unii medici sunt îngrijoraţi că Trump ar putea fi tratat în exces pentru că este VIP

Medicii preşedintelui american Donald Trump folosesc aproape toate medicamentele din arsenalul disponibil pentru Covid-19, iar unii specialişti sunt îngrijoraţi că aceştia ar putea exagera pentru că este vorba despre un VIP.

Echipa de medici ai lui Trump de la Walter Reed National Military Medical Center au anunţat weekendul trecut că preşedintele a luat în ultimele zile medicamentul antiviral remdesivir produs de compania Gilead, cocktailul de anticorpi ai companiei Regeneron şi steroidul dexametazonă.

Preşedintele american ar putea fi singurul pacient cu Covid-19 care primeşte toate cele trei tratamente, a spus medicul Leana Wen, fost comisar pentru Sănătate al oraşului Baltimore. Ea a adăugat că acest lucru ar putea să se întâmple din cauza unui fenoment cunoscut sub numele ”sindromul VIP”, în care presiunea de a trata pacienţi foarte importanţi poate duce la folosirea unor tratamente experimentale şi la posibile erori.

Noul medicament administrat lui Trump este tratamentul experimental cu anticorpi monoclonali al companiei Regeneron, care a mai fost oferit altor câteva sute de pacienţi într-un studiu clinic şi care nu a fost autorizat încă de Administraţia Federală pentru Alimente şi Medicamente.

Disponibilitatea lui Trump pentru medicamentele experimentale este bine cunoscută. La începutul pandemiei, Trump a presat în mod public FDA să aprobe în sistem de urgenţă folosirea hidroxiclorichinei. Prescrierea medicamentului vechi de 60 de ani a crescut în martie cu 2.000%. Dar studii ulterioare au arătat că medicamentul a grăbit moartea unor pacienţi, iar FDA a retras în iunie autorizaţia de urgenţă.

Aflați amănunte de pe news.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii