Universitatea Al. I. Cuza susţine că nu-i poate pune lui Iohannis o sală la dispoziţie pentru lansarea cărţii

marți, 07 mai 2019, 15:17
2 MIN
 Universitatea Al. I. Cuza susţine că nu-i poate pune lui Iohannis o sală la dispoziţie pentru lansarea cărţii

Universitatea „A. I. Cuza” din Iaşi nu poate pune la dispoziţie, în 11 mai, o sală pentru lansarea cărţii preşedintelui Klaus Iohannis, „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, întrucât aceasta este ocupată cu alte evenimente, pentru care s-au făcut rezervări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de conducerea Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, la solicitarea MEDIAFAX, contramandarea evenimentelor deja rezervate ar putea pune Universitatea în postura de a nu-şi respecta angajamentele asumate.

Comunicatul este semnat de rectorul Tudorel Toader. ”Editura <<Curtea Veche>> a transmis prin e-mail, în data de 2 mai a.c., o invitaţie către conducerea Universităţii <<Alexandru Ioan Cuza>> de a lua parte la evenimentul de lansare a cărţii <<EU. R0 -Un dialog deschis despre Europa>>, precum şi solicitarea de a folosi Aula Magna <<Mihai Eminescu>> pentru desfăşurarea evenimentului. Totodată, reprezentanţi ai AdministraţieiPrezidenţiale au făcut demersuri pentru organizarea evenimentului amintit. În urma verificării disponibiIităţii spaţiului solicitat, respectiv Aula Magna <<Mihai Eminescu>>, UAIC a răspuns la e-mail, specificând faptul că pe parcursul întregii zile de 11 mai 2019 (între orele 7 -21), locaţia vizată este gazda unor evenimente a căror contramandare ar putea pune Universitatea în postura de a nu-şirespecta angajamentele asumate”, se arată în documentul citat. Reprezentanţii universităţii ieşene au precizat că, în data de 11 mai, în Aula Magna „Mihai Eminescu”, urmează să se desfăşoare mai multe evenimente, primul fiind Conferinţa de Criminalistică, în intervalul orar 7 — 15, care reuneşte aproximativ 400 de participanţi, solicitarea pentru rezervarea sălii fiind depusă în data de 1 aprilie 2019.

De asemenea, în aceeaşi sală este programat între orele 15.30 – 17.30 Congresul Internaţional de Matematică, la care sunt aşteptaţi aproximativ 400 de participanţi din ţară şi străinătate, solicitarea pentru rezervare fiind depusă în data de 10 ianuarie 2019.

Ultimul eveniment care se va desfăşura în 11 mai este Conferinţa pe Domeniul Criminologiei, în intervalul orar 19 -21, la care vor participa aproximativ 200 de persoane, organizatorii solicitând aprobare pentru sală în 17 aprilie 2019.

„Menţionăm faptul că pentru majoritatea sălilor de conferinţe din Universitatea noastră, solicitările de rezervare sunt transmise cu câteva luni înainte de desfăşurarea evenimentelor”, se mai arată în comunicatul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” Iaşi. Surse politice au declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent, sâmbătă, 11 mai, la Iaşi, unde este aşteptat să participe la un miting electoral al PNL. Şeful statului urmează să îşi lanseze şi la Iaşi cartea „EU. RO – Un dialog deschis despre Europa”, căutându-se un alt spaţiu adecvat acestui eveniment.

Comentarii