USAMV încurajează studenţii să se testeze: Vrem să reluăm activitatea faţă în faţă

joi, 15 aprilie 2021, 01:50
2 MIN
 USAMV încurajează studenţii să se testeze: Vrem să reluăm activitatea faţă în faţă

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” a demarat o amplă comunicare în rândul studenţilor cu privire la campania naţională de vaccinare. Aceştia îşi doresc vaccinarea tuturor studenţilor pentru a putea derula activităţi faţă în faţă, în continuare în sistem hibrid, fără emoţii pentru toţi ce implicaţi în ele. 

Reprezentanţii universităţii recomandă chiar centrul de vaccinare cu două fluxuri găzduit chiar de către USAMV. Aici, până la dat de 13 aprilie, au fost vaccinate 4.484 de persoane, dintre care 435 de tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani, 28 de elevi şi 325 de studenţi / masteranzi / doctoranzi de la toate universităţile de stat din Iaşi. Reprezentanţii USAMV au precizat faptul că la vaccinare s-au prezentat inclusiv studenţi străini din mai multe ţări precum Franţa, Germania, Moldova, SUA, Marea Britanie, Italia, Elveţia, Spania, Italia, Israel, Maroc, Egipt, Tunisia, Brazilia, Nigeria, Taiwan, China, Indonezia.

„În cadrul universităţii noastre vor fi realizate întâlniri atât cu studenţii, cât şi cu întreg personalul didactic sau nedidactic, pentru discuţii, informare şi prezentarea la zi a situaţiei în legătură cu imunizarea în comunitatea noastră academică. Astfel, în zilele imediat următoare au fost programate pentru facultăţile de Zootehnie – joi la ora 14.00, Agricultură – vineri la ora 14.00 Medicină Veterinară – luni la ora 14.00, şi Horticultură – marţi la ora 14.00”, au transmis reprezentanţii USAMV. Aceştia speră ca prin continuarea testării rapide realizate în universitate şi a vaccinării tuturor celor implicaţi în procesul didactic să se ajungă la punctul de relaxare a condiţiilor de comunicare, poate chiar reluarea cursurilor cu prezenţa fizică, pe care le descriu ca fiind „indispensabile procesului educaţional”.

 

 

Comentarii