Valuri de acte false româneşti în buzunarele basarabenilor ce merg spre Europa prin Iaşi

vineri, 07 august 2020, 01:59
2 MIN
 Valuri de acte false româneşti în buzunarele basarabenilor ce merg spre Europa prin Iaşi

Aceştia intră în România cu actele lor perfect valabile, iar actele româneşti falsificate urmează a le folosi în ţări UE, pentru a putea fi mai uşor sau legal angajaţi

 

Val de falsuri la graniţa de est a Uniunii Europene, la Iaşi. Vecinii şi fraţii noştri de peste Prut par să se fi specializat în falsificarea documentelor de identitate româneşti. Poliţiştii de frontieră ieşeni au găsit cărţi de identitate false, la trei moldoveni, acte care urmau să fie folosite în Franţa. “În data de 5 august, în jurul orei 17.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, ca pasageri într-un microbuz cu destinaţia Franţa, cetăţenii din Republica Moldova M.M. şi O.N., în vârstă de 39, respectiv 41 de ani. La controlul de frontieră, colegii noştri au descoperit asupra celor doi bărbaţi, ascunse şi nedeclarate, trei cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că documentele în cauză sunt false.

Cu privire la cele constatate, bărbaţii au declarat că documentele de identitate au fost procurate de la persoane necunoscute, şi urmau să fie folosite pe teritoriul Franţei, pentru ocuparea mai facilă a unor locuri de muncă (n.r. – ca urmare a faptului că România este membră UE). În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Un al treilea caz similar fusese depistat anterior. 

Comentarii