De Business

Punem punctul pe știi

Vânzarea clădirii Romtelecom din Tătăraşi: avem toate detaliile tranzacţiei

miercuri, 26 iunie 2019, 01:59
3 MIN
 Vânzarea clădirii Romtelecom din Tătăraşi: avem toate detaliile tranzacţiei

Potrivit documentelor furnizate potenţialilor cumpărători, viitorul proprietar va trebui să preia şi contractul de închiriere dintre Telekom şi Medlife. În cartea funciară, contractul de închiriere dintre cele două mari companii expiră în 2023.

Reprezentanţii Telekom au transmis celor interesaţi documentaţia aferentă licitaţiei de vânzare a clădirii pe care o deţine în cartierul Tătăraşi. Imobilul de pe strada Vasile Lupu nr. 80A ar putea fi adjudecat în toamna acestui an, cei interesaţi având posibilitatea de a-şi prezenta oferta de cumpărare în perioada 25 – 29 iulie. Analiza ofertelor va fi, însă, una de lungă durată, potrivit calendarului licitaţiei, transmis de Telekom celor interesaţi de clădire. Firma estimează că va încheia contractul cu ofertantul câştigător până pe 28 octombrie a.c.. De menţionat că preţul de pornire a acestei licitaţii este de puţin peste 1 milion de euro.

„Ziarul de Iaşi“ a aflat detalii despre această vânzare de interes după ce a consultat documentaţia transmisă de către reprezentanţii Telekom persoanelor interesate de licitaţie. Una dintre marile dileme ale potenţialilor cumpărători este referitoare la contractul de închiriere pe care Telekom îl derulează cu clinica Medlife, cea care îşi desfăşoară activitatea, în prezent, în acel spaţiu.

Conform documentelor eliberate de Oficiul Judeţean de Cadastru, contractul de închiriere dintre Telekom şi Medlife a fost încheiat în 2013 şi este înscris în cartea funciară până în 2023. Aceasta este şi data minimă până la care Medlife va funcţiona în acest spaţiu, în afara situaţiei în care clinica va cumpăra imobilul sau va ajunge la o înţelegere cu viitorul proprietar.

„Conform contractului de închiriere, Locatarul (n.r. Medlife) beneficiază de un drept de preempţiune la cumpărarea imobilului cu condiţia participarii la licitaţie, în condiţiile echivalente şi la acelaşi preţ la care s-ar vinde acea proprietate oricarui terţ interesat. Contractul de închiriere va fi preluat de cumpărătorul imobilului“, a transmis Telekom persoanelor interesate de clădire.

Cei care vor să depună oferte trebuie să asigure şi o garanţie de participare de 72.100 de euro.

Într-un răspuns anterior transmis „Ziarului de Iaşi“, Medlife preciza, referitor la acest subiect: „Politica noastră este de a cumpăra clădirile în care ne desfăşurăm activitatea. Indiferent de felul în care vor decurge discuţiile cu Telekom, Iaşi rămâne un pol important de dezvoltare pentru noi şi intenţia noastră este chiar de a ne extinde activitatea, în acest sediu sau în altul“.

Prezentarea clădirii

Imobilul de pe strada Vasile Lupu nr. 80 A a fost edificat în anul 1981 şi are regim de înălţime S+P+2E. Clădirea are structura de rezistenţă alcatuită din cadre formate din stâlpi şi grinzi din beton armat monolit dispuse după cele două direcţii ortogonale.

„Pereţii sunt nestructurali, din zidărie de cărămidă şi conlucreaza cu stâlpii cadrelor. Planşeele sunt alcătuite din plăci din beton armat monolit şi descarcă pe grinzile cadrelor iar scara este din beton armat monolit. Infrastructura este alcatuită dintr-un subsol format din cadre din beton armat şi pereţi structurali din beton armat. Acoperisul este de tip şarpantă din lemn de răşinoase“, susţine Telekom, într-un document de prezentare al imobilului.

Cea mai mare parte a cladirii este renovată ca şi clinica medicală. Finisajele includ vopsea lavabila, tavan suspendat, gresie şi faianţă în spaţiile umede, instalaţii moderne funcţionale.

Comentarii