Vaticanul menţine măştile sanitare şi certificatul de vaccinare pentru accesul în muzee

miercuri, 20 aprilie 2022, 19:23
1 MIN
 Vaticanul menţine măştile sanitare şi certificatul de vaccinare pentru accesul în muzee

Statul Vatican va menţine obligativitatea purtării măştilor sanitare FFP2 în spaţiile închise şi certificatul sanitar pentru accesul în Muzeele Vaticane şi în alte spaţii.

Decizia secretarului de stat, cardinalul Pietro Parolin, prelungeşte măsurile anti-COVID-19, considerând că "actuala situaţie pandemică", impune "proceduri specifice, extraordinare şi excepţionale" pentru a o combate.

Pe lângă menţinerea măştilor în toate spaţiile închise la Vatican, decizia prevede şi menţinerea distanţei între persoane, igiena mâinilor, dezinfectarea şi ventilarea periodică a tuturor spaţiilor publice.

Sfântul Scaun solicită în continuare certificatul sanitar de bază care dovedeşte vaccinarea, trecerea prin boală sau un test negativ pentru COVID-19 în toate spaţiile publice.

Acest certificat este necesar pentru a avea acces la Muzeele şi Grădinile Vaticane, în vilele pontificale sau în Palatul Apostolic Castel Gandolfo, reşedinţa papală tradiţională de vară, până la venirea papei Francisc, care a renunţat la ea.

Pe de altă parte, vaccinarea rămâne obligatorie pentru marea parte a personalului care lucrează în micul stat.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

Comentarii