Viceprimarul Gabriel Harabagiu a câştigat procesul cu PSD. El trebuie reprimit în partid

joi, 06 iunie 2019, 12:39
2 MIN
 Viceprimarul Gabriel Harabagiu a câştigat procesul cu PSD. El trebuie reprimit în partid

Viceprimarul Gabriel Harabagiu a câştigat procesul intentat PSD şi a obţinut anularea deciziei de excludere din rândul social-democraţilor. Harabagiu a fost exclus în februarie 2018 din PSD, alături de primarul Mihai Chirica şi fostul deputat Sorin Iacoban. 

Ulterior, Harabagiu a deschis mai multe procese întrucât pierderea calităţii de membru al PSD aduce de la sine şi încetarea mandatului de consilier local şi, implicit, funcţia de viceprimar. „Admite acţiunea formulată de reclamantul Harabagiu Gabriel Vasile în contradictoriu cu pârâtul Partidul Social Democrat. Anulează hotărârea Comitetului Executiv Naţional nr. 215/14.02.2018. Dispune repunerea reclamantului în situaţia anterioară, respectiv aceea de membru al Partidului Social Democrat. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare”, se arată în decizia Tribunalului Iaşi.

Harabagiu a comentat situaţia decizia Tribunalului printr-o postare pe Facebook. “Prin decizia de astăzi a Tribunalului Iaşi se demonstrează că PSDragnea era un partid condus discreţionar de un singur om care respingea orice formă democratică de exprimare, de opinie sau de atitudine. Este jenant pentru un partid politic că se ajunge ca o instanţă de judecată să demonstreze că principiile democratice nu sunt respectate în relaţia dintre membrii de partid. Ca într-o dictatură bolsevică, unde „liderul suprem” nu se „murdăreşte” să-şi execute contestatarii, imediat se găseau slugi care să pună în practică „ordinul” dictatorului. Nu este vina exclusivă a lui Liviu Dragnea, ci şi a celor care se gudurau pe lângă el şi erau gata să facă orice pentru a-i rămâne în graţii. Şi unii dintre colegii din PSD Iaşi ar fi făcut orice numai ca „liderul suprem” să le „zâmbească”. Păcat de acest partid care a fost confiscat de o gaşcă penală şi penibilă! Păcat că social-democraţia a fost confiscată de ei!”, scri viceprimarul pe contul său de Facebook.

Comentarii