VIDEO Accident rutier tragic: cel puțin 48 de oameni au murit

sâmbătă, 01 iulie 2023, 08:20
2 MIN
 VIDEO Accident rutier tragic: cel puțin 48 de oameni au murit

Cel puțin 48 de persoane au fost ucise într-un accident rutier în Londiani, în vestul Kenyei, vineri seara, când un camion care transporta un container a derapat de pe șosea și a intrat în mai multe vehicule, transmite Reuters.

Imagini de după accident, difuzate de televiziunile locale, au arătat epavele contorsionate ale unor mașini și motociclete, alături de microbuze și camioane avariate.

Comandantul poliției regionale, Tom Odera, a declarat că bilanțul victimelor se ridica la 48 de morți vineri seara.

„Am văzut un camion care venea cu viteză. Am tras de volan și am scăpat să nu-l lovesc frontal. Cel care era în spatele meu a crezut că vreau să opresc să cumpăr ceva. M-a depășit și atunci a fost lovit. Camionul a ieșit de pe șosea și a lovit alte vehicule", a declarat Peter Otieno, un șofer.

„Am văzut aproximativ 20 de cadavre cu ochii mei. Mai erau și alte cadavre care se aflau sub vehicul”, a adăugat el.

Crucea Roșie din Kenya a declarat că camionul a intrat în mai mult de șase vehicule și a trecut peste pietoni. Mai mult de 20 de victime au fost transportate la spitale locale, a precizat Crucea Roșie.

„Țara este în doliu alături de familiile care au pierdut persoane dragi într-un teribil accident rutier în Londiani", a scris președintele kenyan William Ruto pe Twitter.

„Este dureros faptul că unele dintre victime erau tineri cu un viitor promițător și oameni de afaceri care se aflau la treburile lor zilnice".

Accidentul este unul dintre cele mai mortale din ultimii ani pe drumurile din Kenya. Anul trecut, 34 de persoane au murit în centrul Kenyei când autobuzul în care se aflau a derapat de pe un pod și a căzut într-o albie de râu.

Sursa: Hotnews

Comentarii