VIDEO – Copilul izbit pe trecere, în Cantemir: trebuia sau nu sancţionat şi şoferul maşinii parcate? Mulţi ieşeni, revoltaţi de amenda dată acestuia

marți, 03 octombrie 2023, 01:50
3 MIN
 VIDEO – Copilul izbit pe trecere, în Cantemir: trebuia sau nu sancţionat şi şoferul maşinii parcate? Mulţi ieşeni, revoltaţi de amenda dată acestuia

Numeroşi ieşeni s-au arătat revoltaţi pe reţelele sociale de pedeapsa politiştilor aplicată şoferului unui autoturism din cauza căruia un copil a fost lovit pe trecere de o şoferiţă. Accidentul a avut loc marţea trecută, în zona Cantemir. Camerele de supraveghere de lângă o trecere de pietoni de pe bulevardul Cantemir din Iaşi au surprins un autoturism care nu oferă prioritate şi izbeşte în plin un copil care se angajează în traversare. La volan se afla o şoferiţă care accelerează şi dispare de la locul accidentului.

În imagini se vede cum copilul este lovit de maşină şi aruncat pe carosabil. Doi pietoni se grăbesc să-i ofere primul ajutor şi să sune la 112. În acelaşi timp, pe camerele de supraveghere se mai poate vedea un alt autoturism staţionat chiar lângă trecerea de pietoni. Acest şofer are 50% răspundere pentru producerea accidentului, sunt de părere mulţi dintre cei care au văzut filmul accidentului, şi cred că Poliţia trebuie să îl sancţioneze. Ei invocă faptul că felul în care a parcat împiedică vizibilitatea şoferului care a produs accidentul.

Cititi si: Momentul in care un șofer lovește un copil pe trecere pe bd Cantemir și fuge de la locul accidentului

De altfel, interzicerea parcării maşinilor în zona trecerii de pietoni are la bază, printre altele, şI asigurarea unui spaţiu suficient pentru participanţii la trafic pentru a observa bine zona. Culpa este evidentă, susţin cei care acuză, deoarece, dacă maşina nu ar fi fost parcată acolo, şansele ca celălalt şofer să fi observat copilul şI să evite accidentul ar fi fost mari. Alţii, însă, spun că vina acestuia ar fi minoră. Ei spun că fiecare şofer trebuie sancţionat doar pentru normele rutiere pe care le încalcă, nu şI pentru consecinţele involuntare care pot să fie induse în comportamentul altor şoferi.  Deseori, şoferii care produc accidente, sau încalcă diferite norme rutiere, spun că au fost influenţaţI de abateri ale colegilor de traffic.

De exemplu, unii susţin că au fost orbiţI de “faza lungă” a maşinilor din sens opus, sau că au fost incomodaţI de viteza neadecvată a unei maşini mai mari. Aceste circumstanţe nu sunt, de regulă, luate în calcul de anchetatori, cu atât mai mult cu cât şoferii care sunt “copărtaşI” nu mai pot fi identificaţi.  Poliţia dat un comunicat sec în acest caz. “Conducătorul auto a fost identificat de poliţişti, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 39 de ani. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform OUG nr. 195/2002 cu amendă în cuantum de 580 de lei şi trei puncte penalizare pentru staţionarea voluntară a vehiculelor în zonele sau sectoarele de drum unde este interzisă oprirea voluntară”, au precizat reprezentanţi din cadrul poliţiei Iaşi.

Cititi si: Cum a fost prinsă în trafic șoferița care a accidentat un copil de 7 ani în Cantemir și a fugit

De asemenea, şoferiţa care a fugit de la locul accidentului a fost identificată, fiind vorba despre o femeie de 30 de ani. “Echipajele de poliţie au reuşit depistarea autoturismului în trafic, stabilindu-se că la volanul acestuia se afla o femeie, de 30 de ani, din municipiul Iaşi. Aceasta a fost condusă la sediul poliţiei pentru cercetări si fiind testată cu aparatul alcooltest s-a stabilit că nu consumase băuturi alcoolice. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă si părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei”, au precizat poliţiştii, săptămâna trecută.

Comentarii