VIDEO Iohannis a semnat certificatul de naștere USL 2

luni, 22 noiembrie 2021, 14:26
1 MIN
 VIDEO Iohannis a semnat certificatul de naștere USL 2

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni, într-o declaraţie de presă la Cotroceni, că l-a desemnat pe apropiatul său Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcţia de premier. După ce va lua votul Parlamentului, generalul va conduce, în cadrul unui sistem de guvernare rotativă, noul Guvern PNL-PSD-UDMR.

Între timp, PNL-ul fierbe, după ce a fost pur şi simplu zdrobit la negocieri de PSD, rămânând fără mai toate ministerele cu bani. Mai mult, în timp ce Iohannis şi Florin Cîţu şi-au impus apropiaţii în fruntea ministerelor, liderii din teritoriu au rămas cu buza umflată. Nu mai puţin de 17 lideri de filială au boicotat şedinţa de astăzi în care a fost validată lista de miniştri.

"S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor. Reprezentanţii acestei majorităţi au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat şi în acest format am avut o discuţie pe care o consider foarte bună.

Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecinţă, îl desemnez pe dl Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală şi pentru a se prezenta în faţa Parlamentului pentru votul de încredere. Domnule prim-ministru desemnat, vă doresc mult succes!", a declarat Iohannis.

Comentarii