VIDEO LIVE Ședință la CJ. Pentru ce proiecte s-au adunat consilierii

luni, 29 ianuarie 2024, 10:11
1 MIN
 VIDEO LIVE Ședință la CJ. Pentru ce proiecte s-au adunat consilierii

Aleșii județului se reunesc astăzi în prima ședință ordinară din anul 2024. Pe ordinea de zi nu se află proiectul de buget pe anul în curs, proiect care abia a fost afișat pe pagina de interent a Consiliului Județean. 

Ședința CJ poate fi urmărită mai jos:

UPDATE: Ședința s-a încheiat în mai puțin de o oră cu toate cele 34 de proiecte de hotărâre adoptate.

În schimb, consilierii urmează să se exprime prin vor asupra altor 34 de proiecte de hotărâre, între care scumpirea cu 8 la sută a apei industriale furnizată de ApaVital (serviciu care a scăpat de ajustarea de prețuri de la sfârșitul anului trecut, când au fost vizate furnizarea apei potabile și a serviciilor de canalizare/ epurare).

Pe ordinea de zi a ședinței se mai regăsesc proiecte din categoria „greaua moștenire” a mandatului trecut, respectiv restaurarea clădirilor Filermonicii, continuarea amenajării Parcului Industrial de la Lețcani și asigurarea plății cheltuielilor neeligibile pentru Centura ușoară de ocolire a municipiului Iași. Consilierii județeni vor aproba cheltuieli neeligibile (3,4 milioane de lei) și pentru proiectul mai vast de modernizare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în vederea trecerii spre economia circulară.

Ultimul proiect de hotărâre din lista ședinței de azi este cel privind trecerea terenului din Copou în suprafață de 9510 mp din „curtea” Consiliului Județean în cea a Ministerului Culturii pentru continuarea procesului de edificare a unei clădiri care să fie sediul Operei Naționale Iași.

Comentarii