VIDEO: Vloggerul Selly, farsă pentru România TV, după ce postul a dat un fake despre el

joi, 20 august 2020, 19:15
3 MIN
 VIDEO: Vloggerul Selly, farsă pentru România TV, după ce postul a dat un fake despre el

Accidentul” lui Selly, o lecţie pentru jurnalişti. Vloggerul Selly – Andrei Şelaru, un tânăr de 19 ani, vine cu un exemplu despre ce înseamnă jurnalismul „copy-paste”, în care verificarea informaţiilor, în multe cazuri, nu există, scrie paginademedia.ro. Pe scurt, după ce postul România TV a difuzat materiale cu burtiere deplasate şi informaţii neverificare despre el, Selly s-a hotărât să le dea o lecţie.

A fabricat un material din care părea că are un „nou accident”, filmul a ajuns la România TV (de la un telespectator) iar postul TV a muşcat „momeala”: a dat clipul. Se întâmpla ieri. O bună parte din presă a „muşcat-o” şi a dat mai departe ştirea despre „accident”. NIMENI nu a verificat! NIMENI nu m-a sunat nici până acum, spune Selly. Azi, Selly a dezvăluit farsa într-o nouă postare: „Maşina e un model 3D şi totul a fost regizat de mine! Am făcut-o să vă arăt cât de uşor este să dezinformezi şi că nu tot ce vedeţi la televizor este adevărat”.

„Postul ăsta de ştiri mi-a speriat toată familia pentru un punct de rating în plus!”, spune Selly în postarea de azi.
Publicitate „Selly, un nou accident de circulaţie după ce şi-a distrus bolidul de 70.000 de euro”, a titrat România TV, care pune şi un film pe care l-a primit „de la un telespectator” care „a filmat incidentul”.

Ce spune România TV

Imaginile au fost trimise de un telespectator România TV care a explicat cum s-a petrecut totul. Potrivit acestuia, accidentul a avut loc luni, într-un cartier rezidential din Bucuresti. Selly a intrat cu masina într-un semn de circulatie pe care l-a doborât. În urma accidentului, bolidul de lux al vloggerului s-a ales cu un far spart si cu caroserie îndoită însă Selly nu a fost rănit.

Ştirea e preluată de Libertatea, sub semnătura jurnalistei Anamaria Nedelcoff, ziaristă cu ani buni de experienţă şi cu nume ca Digi 24 în CV (la Digi 24 semna anchete la Românăna furată).

Pe Digi24.ro, ştirea este semnată de Luana Păvălucă, de asemenea un jurnalist cu ani de experienţă în spate. „Accidentul” explodează într-o cascadă de ştiri. Pe site-uri din cele mai serioase, cu titluri din cele mai pompoase! „Selly şi-a făcut praf bolidul”, scria, de exemplu, Ştirile Pro TV.

Accidentul, un film fabricat

Filmul pe care se baza „ştirea” apărea ca fiind al unui anume youtuber, bogdan ioviţoiu (el fiind „telespectatorul” care a trimis filmarea la România TV). Un cont fabricat de Selly, pentru „capcană”.

Pentru „dramatism”, în film Selly e deranjat şi supărat de cel care îl filma.

Filmul a fost însă „fabricat” de Selly şi trimis celor de la România TV, tocmai pentru a arăta cum ajung ştiri informaţii neverificate. Selly a demascat farsa azi, într-o nouă postare: „Totul a fost regizat de mine”, spune el. „Am făcut-o să vă arăt cât de uşor este să dezinformezi şi că nu tot ce vedeţi la televizor este adevărat”, argumentează el. „Uitaţi cât de simplu e să faci o ştire falsă”.

Citeşte integral pe paginademedia.ro

 

Comentarii