Vin banii pentru consolidarea unui pavilion de la Spitalul de Infecţioase

sâmbătă, 26 noiembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Vin banii pentru consolidarea unui pavilion de la Spitalul de Infecţioase

La Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi vor putea fi reluate în primăvara anului viitor lucrările pentru consolidarea Pavilionului Administrativ. Reprezentanţii unităţii medicale spun că există banii necesari pentru realizarea acestei lucrări: bugetul de stat va acoperi aproape 90% din costurile investiţiei. 

Mai exact, dintr-un total de 6.087.721,98 lei (valoare cu TVA), bugetul de stat va finanţa proiectul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi cu 5.397.532,20 lei (valoare cu TVA). Restul sumei, 690.189,78 lei vor veni de la Consiliul Judeţean Iaşi, autoritatea în subordinea căreia se află spitalul şi din fondurile proprii ale spitalului.

„Odată cu includerea acestor bani în bugetul spitalului putem demara procedurile de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor la obiectivul proiectului. Corpul de clădire aflat în apropierea triajului spitalului nu a mai putut fi folosit din 2019 când, toată activitatea personalului administrativ a fost mutată la parterul pavilionului 1. De atunci ne susţinem cauza în faţa autorităţilor judeţene, locale şi naţionale, iar rezultatele au fost pe măsura eforturilor depuse”, a precizat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase. Clădirea Pavilionului Administrativ are o vechime de peste 100 de ani. 

 

 

Comentarii