Visurile lui Peni Hill de la Iaşi, cu poluţii pe dormeza lui Ponta

vineri, 11 octombrie 2019, 01:50
3 MIN
 Visurile lui Peni Hill de la Iaşi, cu poluţii pe dormeza lui Ponta

Ştiţi cine era ieri, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe, cel mai bucuros personagiu din târg de căderea guvernului lui tanti? 

Noo, n-aţi ghicit: nici leberalii ieşeni, nici Petrică Dâmb, nici măcar mam’zel Cozet nu-l întreceau, zice-se, la indicele de fericire numărat la încheietura mâinii stângi pe Peni Hill de Bahlui.

Cum care Peni? E noua poreclă a lui Mihăiţă după faza cu florile şi cocarda cu care a stat o oră jumate pe hol săptămâna trecută, ca Rică Venturiano ascuns în cufăr de coana Veta, de frica lui jupân Dumitrache şi Spiridon. dar, să revenim: din ce ar fi dat Peni de înţeles, socoteala lui în noul context politic, cu brânci de la liberali, ar fi, zice-se, de a se apropia de partidul lui Ponta, pe care unii îl văd ca viitorul magnet pentru oamenii partidoiului, care se va dezintegra pe la 10-15 la sută până la alegerile de anul viitor. Până aici, toate bune şi frumoase, ba chiar şi oarecum posibile.

Haideţi însă, ca să ne depărtăm de domeniul realului şi să intrăm în cel al oniricului, să vedeţi cam ce visează Peni de aici încolo! Dar, pentru asta, întoarceţi rogu-vă foaia, ca să cetiţi pulsuleţul următor!

Discuţii mici la beri mari

Zice-se că în socotelile alea înfierbântate de la una-alta pe care le face la terasă cu aghiotanţii Habarnagiu şi Jakob Ban, Peni chiteşte ca el să fie susţinul la localele de la anul de partidul unui Ponta întărit după ultimele evenimente, dar şi după altele viitoare. Apoi, mai socoate Peni, va câştiga premăria, după care Ponta va înghiţi partidoiul, iar el, logic, va deveni viitorul şef al viitorului mare partid de stânga, în lipsa unui partidoi viril. Boon, problema este ca el si-a anuntat deja sustinerea pentru Iohannis. Aşa că, băi Habarnagiule, ia cheamă fata ca să mai aducă o bere! Ca să vă spună Peni şi ce urmează pentru voi, dup’aia! 

PS1: Unele voci bine informate spun că ar fi posibil un mic blătuleţ al lui Iohannis cu Ponta. În sensul că-l va desemna întâi premier pe Şică Mandolină, acesta fără sprijinul lui Ponta va cădea la vot, logic, apoi va fi lăsat Ponta să-şi facă jocurile, ca să înghită partidoiul până la alegerile viitoare. Hm, de urmărit…

PS2: la final, iată şi o ultimă pildă tare, spusă recent, de la tanti Veorica, dacă tot iese din scenă: “Sunt un om care, cred eu, pot să spun că nimeni, absolut nimeni nu are o influenţă asupra mea”. Dixit!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii