De Business

Punem punctul pe știi

Vor fi concediați 300 de angajați de la Poștă cu funcții administrative și de conducere

vineri, 19 februarie 2021, 20:20
2 MIN
 Vor fi concediați 300 de angajați de la Poștă cu funcții administrative și de conducere

300 de angajați din cei aproximativ 1600 de angajați cu funcții administrative și de conducere din Poșta Română ar urma să fie concediați în perioada următoare, după analiza performanței și eficienței acestora în companie, a declarat vineri seara Horia Grigorescu, directorul general al Poștei Române, care este și vicepreședinte PNL București. Măsura va genera economii de circa 2 milioane de lei în acest an și de circa 18 milioane de lei în anul 2022, susține Grigorescu.

"În privința concedierilor, nu vorbim de factori poștali, ci de 300 de angajați din cei circa 1600 de angajați cu funcții administrative și de conducere (personal TESA), preponderent din administrația centrală, restul din teritoriu. Măsura este o parte componentă a procesului de reformă demarat anul trecut în Poșta Română și consecința strategiei investiționale având în vedere creditul de investiții de 200 milioane de lei (circa 40 milioane de euro) pe care compania noastră l-a obținut de la EximBank. Prin procesul de modernizare, prin investițiile în centrele de tranzit (Cluj și București Nord), automatizare, informatizare și digitalizare, este o consecință firească a eficientizării activității resursei umane", a declarat vineri Horia Grigorescu.

Întrebat pe ce criterii vor face disponibilizările, Grigorescu a spus că se va pune accent pe performanța și eficiența acestora în companie, astfel că cei care își fac treaba nu au de ce să se teamă.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii