Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Se vor atinge și 18 grade

miercuri, 03 martie 2021, 11:57
3 MIN
 Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Se vor atinge și 18 grade

Miercuri, vremea devine caldă în cea mai mare parte a țării. Dimineața, în zonele joase va fi ceață, apoi se înseninează peste tot.

 

Vântul va sufla mai tare la munte la altitudini mari, iar maximele pleacă de la 7…8 grade în depresiuni și pe litoral și vor ajunge până la 18 grade în sudul Bantului și în vestul Olteniei.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea și Bărăgan se anunță soare și atmosferă plăcută, după ce se risipește ceața matinală. Temperaturile continuă să crească și ajung până la 12 grade, dar pe litoral vor fi valori mai scăzute de 7-8 grade.Se mai încălzește și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Nu sunt anunțate precipitații. Norii vor fi rari pe timpul zilei, însă dimineața mai sunt condiții de ceață.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi foarte frumoasă: soare, câțiva nori de vreme bună, dar și puțină ceață în primele ore ale zilei. Treptat se înseninează, iar temperaturile vor fi în scădere ușoară.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme plăcută și temperaturi în creștere. Dimineața este ceață prin Maramureș, însă pe parcusul zilei atmosfera va fi însorită.

Se încălzește și în ținuturile vestice. Cerul va fi mai mult senin, iar maximele ajung pe la 18 grade în sudul Banatului. În noaptea de miercuri spre joi temperaturile ajung la pragul înghețului și vor fi condiții de ceață.

În Transilvania, dimineața este frig și ceață, mai ales în depresiuni. Mai târziu se înseninează peste tot și se încălzește ușor. După prânz se ating 14 grade în vestul provinciei, dar la Miercurea Ciuc vor fi 7 grade.

Sud-vestul țării are parte de soare și atmosferă plăcută. Tendința de încălzire se păstrează și aici, iar maximele urcă spre 18 grade.

Și în ținuturile sudice găsim vreme frumoasă și temperaturi în creștere. După prânz se ating valori de 13-14 grade.Joi, maxima urcă până la 18 grade, o valoare mai potrivită pentru luna aprilie. Ziua va fi însorită, însă dimineața mai sunt condiții de ceață.

Și vineri avem vreme frumoasă și temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă. Se ating din nou 18 grade, însă vântul devine activ, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă așteptam ploi și lapoviță, iar spre dimineață e posibil să ningă.

Sâmbătă se răcește tranșant și la amiază se vor înregistra cel mult 4-5 grade. Norii vor fi mai numeroși dimineața, când s-ar putea să ningă și vântul va fi destul de insistent. Pe timpul nopții cerul va deveni variabil și minima va ajunge pe la minus 3 grade.

La munte

Joi se mai încălzește puțin. Cerul va fi mai mult senin pe timpul zilei, dar în noaptea următoare, în nordul Orientalilor se adună norii și s-ar putea să cadă puțină lapoviță.

Vineri se răcește mai ales în masivele nordice, iar precipitațiile se extind treptat în toată zona de munte. Vor fi mai ales ninsori, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 80…100 km/h și va viscoli ninsoarea, mai ales la altitudini mari.

Sâmbăta vremea devine rece pentru această dată, iar în noaptea următoare va fi ger. Va ninge slab în zona Carpatilor Meridionali, dar, în rest, cerul va fi variabil, iar vântul se va înteți pe creste.

Comentarii