De Sănătate

Punem punctul pe știi

Weekend negru la Iaşi: 10 decese cauzate de Covid. Puține locuri la ATI

luni, 20 septembrie 2021, 02:02
2 MIN
 Weekend negru la Iaşi: 10 decese cauzate de Covid. Puține locuri la ATI

Trei comune şi un oraş au incidenţe peste 3 la mia de locuitori.

381 de noi infectări cu SARS CoV 2 la Iaşi, în acest weekend. Patru unităţi administrative din judeţ au trecut în scenariul roşu, după ce incidenţa a depăşit 3 la mia de locuitori. Este cazul comunei Răchiteni, cu rata cea mai mică de vaccinare, şi care nu are nici medic de familie şi care a ajuns la o incidenţă de 3,04 la mia de locuitori. Şi la Scobinţi, incidenţa raportată este de 3,04 la mia de locuitori, iar la Vlădeni de 3,14 la mia de locuitori. Primul oraş "roşu" din judeţ este Hârlău, unde incidenţa a ajuns la 3,22 la mia de locuitori.

Alte şase UAT se află în scenariul galben, cu o incidenţă de peste 2 la mia de locuitori. Este vorba despre Brăieşti, Cepleniţa, Deleni, Heleşteni, Miroslava şi Valea Lupului.

Tot în weekend au fost raportate 10 decese în rândul persoanelor confirmate cu COVID 19, numărul total al deceselor înregistrate de la începutul pandemiei şi până acum fiind de 986.

Din punct de vedere al gradului de ocupare al paturilor pentru confirmaţi acesta este de 80%. Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de faţă, în unităţile sanitare sunt puse la dispoziţie 276 de paturi: CF Paşcani – 23 paturi, CF Iasi – 30 paturi, Spitalul de Pneumologie – 19 paturi, Spitalul de Boli Infecţioase – 186 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani şi 14 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon".

Ieri, 52 din cele 60 de paturi ATI COVID erau ocupate. O situaţie alarmantă se înregistra la Spitalul de Copii "Sfânta Maria", unde şapte paturi ATI COVID erau ocupate. Şi la Maternitatea Elana Doamna, un pat ATI destinat gravidelor era ocupat, dar şi alte cinci paturi din zona de confirmaţi COVID. La Spitalul C.I.Parhon, trei paturi ATI destinate bolnavilor de alte patologii, dar pozitivi, erau ocupate.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare, veştile sunt tot sub aşteptări. În perioada 17-18 septembrie au fost vaccinate 868 de persoane, dintre care 634 au primit doza I. La acestea se adaugă alte 356 de persoane imunizate cu doza unică Johnson&Johnson.

Comentarii