Zece parohii vacante unde se pot transfera preoţii din Iaşi

luni, 23 mai 2022, 01:50
1 MIN
 Zece parohii vacante unde se pot transfera preoţii din Iaşi

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a actualizat lista de parohii vacante care sunt disponibile pentru transfer exclusiv pentru preoţii din Arhiepiscopia Iaşilor care îndeplinesc condiţiile statuare. 

Parohiile sunt amplasate peste tot în judeţele Neamţ, Iaşi şi Botoşani, una singură fiind de dimensiuni mai mari. Aceasta ţine de Protopopiatul Piatra Neamţ, acoperă localitatea Dobreni, şi deserveşte unui număr de 384 de familii.

Parohia are construită atât biserică, dar şi casă parohială. Jumătate dintre parohii nu au însă şi casă parohială construită, între ele numărându-se şi cea mai mică dintre toate: de lângă localitatea Târgu Neamţ, localitatea Orţăşti şi cu doar 60 de familii.

Aceasta este liberă de pe data de 24 martie, dar nu a fost ocupată nici până acum, aceeaşi fiind situaţia şi pentru parohia din Bogza, judeţul Botoşani, care nu are casă parohială, dar este triplă ca dimensiuni faţă de cea de la Orţăşti – are 187 de familii. Şapte parohii sunt din judeţul Botoşani, iar din Iaşi doar una singură, aflată pe lângă Paşcani: localitatea Oţeleni, cu biserică şi casă parohială construite şi doar 75 de familii arondate. 

Comentarii