Zeci de istorici din toată ţara se strâng săptămâna viitoare la Iaşi

miercuri, 22 august 2018, 11:31
2 MIN
 Zeci de istorici din toată ţara se strâng săptămâna viitoare la Iaşi

Între 29 august şi 1 septembrie 2018 la Iaşi va avea loc o importantă manifestare ştiinţifică în domeniul istoriei, fiind organizată cea de-a doua ediţie a Congresului Naţional al Istoricilor Români de către Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, Academia Română şi Consiliul Naţional al Istoricilor din Români.

Până în prezent au putut fi depuse deja pe cnir.uaic.ro comunicările ştiinţifice, propunerile de secţiuni de mese rotunde, organizatorii ajungând să definitiveze programul. Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc miercuri, 29 august, de la 10.30 în Aula Magna „Mihai Eminescu” a UAIC, fiind urmată de o serie de prelegeri şi de sesiuni de comunicări ştiinţifice, dar şi de vernisajul expoziţiei „Faţetele stalinismului în Basarabia: documente, desene, memorii din Gulag ale unei basarabence”, program care urmează să fie similar şi în zilele care urmează, festivitatea de închidere fiind programată pentru sâmbătă, 1 septembrie, de la ora 13.00.

„Istoricii români vor putea să îşi împărtăşească experienţele la nivel internaţional, mai ales că un loc central în contextul evenimentului va fi alocat specialiştilor consacraţi la marile universităţi şi centre de cercetare din străinătate. Aceştia vor fi invitaţi să expună, în cadrul sesiunilor plenare, analize specializate privind modul în care producţia istoriografică românească îşi găseşte astăzi reflectarea la nivel mondial“, au precizat reprezentanţii comitetului de organizare de la UAIC.

Prima ediţie a congresului a avut loc în 2016, la iniţiativa Academiei Române şi a Universităţii „Babeş-Bolyai“, care a găzduit la Cluj Napoca ediţia inaugurală.

Comentarii