Angajaţii de la Antibiotice au donat ieri sânge în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”

marți, 09 aprilie 2013, 01:50
2 MIN
 Angajaţii de la Antibiotice au donat ieri sânge în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”

Proiectul este la a treia ediţie şi este derulat de Fundaţia „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet”, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sangvină Iaşi.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, Fundaţia „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet” a organizat, şi anul acesta, o campanie de donare de sânge. Ştiind că unele vieţi depind de o transfuzie de sânge, angajaţii Antibiotice s-au implicat activ ieri, devenind ei înşişi donatori. 60 de actuali şi foşti angajaţi ai companiei au înţeles că o donaţie de sânge cântăreşte inestimabil pentru cei aflaţi pe patul de spital şi au oferit o şansă în plus la viaţă oamenilor aflaţi în suferinţă. „Fiecare angajat participant la acţiune a primit o brăţară roşie cu inscripţia «Voluntar Antibiotice». Ne dorim crearea, în acest fel, a unei comunităţi active de voluntari care să participe la toate acţiunile de responsabilitate faţă de comunitate, pe care le vom desfăşura prin intermediul fundaţiei”, a precizat Ioana Tode, preşedinte al Fundaţiei „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet”. Acţiunea de recoltare a avut loc în cadrul unităţii clinice a Centrului de Cercetare-Dezvoltarea a Antibiotice, fiind realizată de către specialiştii din Centrul Regional de Transfuzie Sangvină Iaşi, care s-au deplasat la sediul Antibiotice cu

aparatura şi logistica necesare recoltării de sânge de la voluntari. „Este al treilea an consecutiv când particip la această campanie. Este o ocazie bună ca prin intermediul unui efort minim să contribuim la salvarea vieţilor oamenilor din spitalele ieşene. De asemenea, există un beneficiu pentru sănătatea proprie în urma donării” a declarat Ionuţ Părpăuţă, consilier juridic în cadrul companiei Antibiotice. Proiectul este la a treia ediţie şi este derulat în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sangvină Iaşi, sub îndemnul „Donează sânge, salvează o viaţă!”.

Comentarii