anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Comunicat de presă

1 aprilie, dăm startul finanțărilor majore pentru autoritățile locale din România! (P)

GALERIE
vasile toma doi
 • vasile toma doi
- +

Este oficial! De la 1 aprilie, ora 10.00, autoritățile publice locale și centrale își pot depune proiectele pentru a beneficia de sprijin și finanțări masive pentru o serie de investiții absolut necesare, care vor conduce la o reformare din temelii la nivelul fiecărei comunități.

Odată cu publicarea în Monitorul Oficial a ghidurilor specifice Componentei 5 - Valul Renovării și Schema de ajutor de minimis „Sprijin acordat pentru implementarea PNRR - Renovare integrată/renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale”, s-a dat startul primei runde de finanțare, după cum urmează:

Operațiunea A.1 - Renovarea integrată (consolidare seismică și renovarea energetică moderată) a clădirilor rezidențiale multifamiliale, cu o valoare totală eligibilă de 172.900.000 de euro

Operațiunea A.2 - Renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale pentru comunități expuse riscului de sărăcie și excluziune socială, cu o alocare financiară totală eligibilă de 219.212.500 de euro

Operațiunea A.3 - Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, cu o alocare financiară acordată prin PNRR pentru lucrările de creștere a eficienței energetice de 670.000.000 de euro

Operațiunea B.1: Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor publice, cu o valoare totală eligibilă de 285.948.000 de euro

Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, cu o alocare financiară prin PNRR de 937.540.000 de euro

Pentru prima rundă a acestor apeluri, data de închidere a depunerii de proiecte este 30 mai 2022, ora 23.59, iar termenul estimat pentru finalizarea etapei de verificare este 31 iulie 2022.

Pentru cea de-a doua rundă a apelurilor, data deschiderii este 1 august 2022. De asemenea, la 1 septembrie 2022, ora 10.00 începe depunerea de proiecte care se finalizează la 31 octombrie 2022, ora 23.59.

Termenul estimat pentru finalizarea etapei de verificare și contractare este 31 decembrie 2022.

Sper și îmi doresc ca toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Iași și din România să beneficieze de această șansă uriașă pentru a-și vedea concretizate proiectele.

De asemenea, pe această cale, îi asigur pe toți reprezentanții UAT-urilor ieșene de întregul meu suport pe care îl pot acorda potrivit prerogativelor mele parlamentare.

Vasile TOMA

Deputat al Județului Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.