3 motive sa NU calatoresti in strainatate cu masina personala

joi, 07 martie 2019, 09:04
3 MIN
 3 motive sa NU calatoresti in strainatate cu masina personala

Iata ca a venit in sfarsit primavara, cu ale sale raze de soare si ciripit de pasarele. Vremea buna ne scoate afara din casa, iar plimbarile noastre sunt tot mai lungi si mai placute. Dupa bine cunoscuta perioada de astenie, parca ne simtim mai energici, mai plini de viata si cu foarte mult chef de excursii, escapade in natura la final de sapatamana, sau chiar vacante prelungite in destinatii inca necunoscute.

Visam cu ochii deschisi la calatoria aceea pe care o tot planificam inca de anul trecut, insa detaliile organizatorice implica timp si stres, asa ca incat tindem sa le amanam pe ultima suta de metri. Ceea ce stim cu sigurata e faptul ca de aceasta data ne dorim ceva diferit. O experienta mai ampla, presarata cu aventuri neprevazute, care sa ne testeze putin limitele si sa ne scoata din zona de confort.

O alegere interesanta ar putea fi un road-trip in strainatate, extins pe o perioada mai lunga in care sa descoperim noi destinatii, si sa ne bucuram de experiente inedite. Ar putea parea tentant sa calatorim cu masina personala, profitand de independenta pe care aceasta o ofera, iata in continuare cateva aspecte mai putin placute in acest scenariu.

Cu toate ca la o prima gandire ar parea tentant sa calatoresti cu masina personala, iata cateva aspecte de care e bine sa tii cont inainte de a lua o decizie.

  • Taxe de drum si vinieta. Calatoria in strainatate cu masina personala implica investitii considerabile in taxele de autostrada si viniete, alaturi de cheltuielile prevazute pentru combustibil. Inainte de a porni la drum e bine sa ne pregatim un buget considarebil si sa ne informam in prealabil legat de traseul pe care il vom parcurge dat fiind faptul ca aceste taxe nu sunt deloc mici. Fie ca alegem sa vizitam nordul Italiei, Coasta de Azur sau alte destinatii Europene, vom fi pusi in situatia de a parcurge o serie de puncte de taxare, poduri si autostrazi, a caror costuri se pot ridica pana la jumatate din costul total al deplasarii.
  • Harti si reguli de circulatie. Un road-trip cu masina personala poate parea o experienta desprinsa din filme, insa uitam sa tinem cont de orele interminabile si epuizante de condus, pe drumuri straine cu reguli de circulatie specifice fiecarei tari. Condusul pe autostrada necesita vigilenta permanenta, si experienta considerabila, datorita vitezei mari dar si a regulilor     de ciruclatie a caror respectare e monitorizata cu strictete. Si pentru ca mergem in vacanta cel mai probabil ne dorim sa ne relaxam, in timp ce ne bucuram de drum, de calatorie, savurand din specificul fiecarei tari prin care trecem. In acest sens, o optiune deloc de negligat ar fi autocarul. Putem opta fie pentru un pachet complet de servicii in care sa fie inclus si transportul sau doar pentru o agentie specializata, precum www.tabitatour.ro care ofera numeroase variante de transport extern, in cele mai cunoscute destinatii Europene.
  • Posibile incidente neprevazute. In timp ce unele incidente pot condimenta calatoria, altele pot provoca daune si costuri prea mari, lasand un gust amar intregii experiente. Chiar daca ne asiguram de revizia completa a masinii inainte de a porni la drum, defectiunile pot sa apara oricand, in cele mai nepotrivite situatii. Poate ar fi utila, in acest sens, o lista cu numere de telefon pentru tractare sau asistenta rutiera, insa timpul irosit, “pe dreapta” poate fi un cost prea mare pentru o vacanta de neuitat.

Poate din dorinta de autocunoastere, de explorare a laturilor tale inca nemanifestate, tinzi sa vizitezi locuri necunoscute, savurand din plin drumul si nu doar destinatia finala. Un roadtrip poate fi una din acele experiente memorabile, in care ai lasat in urma cine esti pentru a deveni cine poti fi.

Alege sa te bucuri aceasta experienta si lasa in urma bunurile personale, pentru a putea profita din plin de ceea ce iti rezerva meprevazutul.

Sursa imagine: https://www.pexels.com/photo/road-next-to-forest-and-mountains-1844332/

Comentarii