„Apel telefonic către Putin”: metoda favorită de tortură a securității ruse, folosită împotriva rezidenților din Herson

miercuri, 16 noiembrie 2022, 11:11
1 MIN
 „Apel telefonic către Putin”: metoda favorită de tortură a securității ruse, folosită împotriva rezidenților din Herson

„Apel telefonic către Putin”: așa este denumită metoda favorită de tortură a securității ruse, FSB, folosită împotriva rezidenților din Herson, relatează The Times. Publicația britanică a discutat cu un locuitor de 65 de ani din orașul recent eliberat de către ucraineni care fost torturat cu această metodă.

New York Times estimează la circa 600 numărul locuitorilor arestați de FSB-ul din Herson. Mulți dintre ei sunt dispăruți.

Metoda favorită de tortură a securității ruse

Metoda de tortură folosită de securitatea rusă din Herson și denumită de către călăi „Apel telefonic către Putin” este cunoscută: victima este dezbrăcată, i se atașează doi electrozi de testicule și se dă drumul la curent. Victima din Herson, care a discutat cu The Times, Vitali, descrie prin ce a trecut.

„Agenții FSB l-au legat pe Vitali, în vârstă de 65 de ani, de un scaun și au conectat un generator electric la o pereche de cleme metalice (…) Apoi i le-au atașat de vintre.

I-au ordonat să dezvăluie unde se află fiul său, un soldat ucrainean. L-au acuzat că este membru al grupului de apărare teritorială a Ucrainei, precum și că depozitează arme. «Unde este fiul tau? Unde sunt armele?» strigau ei.

Când nu a reușit să răspundă la întrebări spre satisfacția agenților, aceștia au pornit curentul. Tehnica torturii este cunoscută în argoul poliției ruse drept «un apel telefonic către Putin».

«Durerea a fost de nedescris. Mi-a mers în valuri în sus», a spus Vitali”, relatează The Times

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii