De Business

Punem punctul pe știi

COMUNICAT DE PRESA

A fost lansat la Iaşi programul european Erasmus pentru tinerii antreprenori

joi, 03 mai 2018, 13:55
3 MIN
 A fost lansat la Iaşi programul european Erasmus pentru tinerii antreprenori

Asociaţia Reginnova NE a devenit punct local de contact în România pentru programul de schimb transfrontalier Erasmus for Young Entrepreneurs (Erasmus pentru tinerii antreprenori). Programul este finanţat de către Comisia Europeană, prin intermediul EASME (Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises). Lansarea oficială a programului Erasmus pentru tinerii antreprenori va avea loc marţi, 22 mai, de la ora 18.00, la Camera de  Comerţ şi Industrie Iaşi, în cadrul evenimentului Fabricat în Iaşi. Evenimentul va fi precedat de o conferinţă de presă.

Erasmus pentru tinerii antreprenori ajută antreprenorii europeni aspiranţi să îşi dezvolte abilităţile necesare pentru a demara şi/sau conduce cu succes o mică afacere în Europa. Antreprenorii noi se întâlnesc şi schimbă cunoştinţe şi idei de afaceri cu un antreprenor cu experienţă cu care efectuează un stagiu şi colaborează pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 6 luni. Schimbul este finanţat parţial de Comisia Europeană. (www.erasmus-entrepreneurs.eu). Programul este implementat în ţările participante cu ajutorul punctelor locale de contact, care au competenţe în acordarea de sprijin pentru afaceri şi a căror activitate este coordonată la nivel european de către Biroul de asistenţă al programului.

Asociaţia Reginnova NE participă în proiectul Entrepreneurial Network of Growth Initiatives for New Entrepreneurs 2 (ENGI4NE-2), finanţat de către Comisia Europeană prin programul COSME EYE – Erasmus for Young Entrepreneurs, ciclul 10. Consorţiul ENGI4NE-2 este coordonat de  CONFINDUSTRIA ANCONA – Asociaţia industriaşilor din provincia Ancona şi reuneşte parteneri din 7 state europene – Italia, Spania, Albania, Turcia, Estonia, Lituania şi România. Din luna februarie a acestui an, Asociaţia Reginnova NE a devenit punct local de contact (Intermediary Organisation – IO) în Iaşi,  echipa implicată în proiect fiind formată din Caterina Ailiesei (CEO Reginnova NE, Project Manager)  şi  Marius Alexa (Expert în afaceri şi CEO Arhipelago Interactive).

“Consorţiul ENGI4NE-2 sprijină antreprenorii aspiranţi din ţările partenere în proiect, cu idei proaspete dar lipsiţi de experienţă antreprenorială, să-şi lanseze sau să-şi dezvolte propria afacere, prin implicarea unor antreprenori de succes din sectoare economice puternice de la nivel local/regional, care să-i găzduiască pe noii antreprenori în propriile companii, pentru a le oferi îndrumare (mentoring) şi pregătire practică (coaching) în situaţii reale din mediul de business.  Schimburile de experienţă sunt reciproc avantajoase şi contribuie  la  dezvoltarea unei noi reţele de afaceri transnaţionale, noul antreprenor (New Entrepreneur – NE) fiind pentru antreprenorul gazdă (Host Entrepreneur – HE) o sursă de competenţe proaspete şi de idei inovative, care îi poate deschide noi oportunităţi de piaţă“ a declarat Marius Alexa.

Noul program se derulează pe o perioadă de 24 de luni şi se adresează nevoii de competenţe antreprenoriale a tinerilor cu vârste între 18 şi 40 de ani, aflaţi în diferite stadii ale carierei profesionale – proaspăt absolvenţi sau care profesează pe cont propriu de mai puţin de 3 ani, interesaţi să-şi dezvolte propria afacere, de o atenţie deosebită beneficiind cei care îşi propun să  promoveze pe piaţă modele de afaceri sau produse noi.  

Pentru a participa în programul COSME EYE – Erasmus for Young Entrepreneurs, antreprenorii gazdă trebuie să aibă o experienţă cumulativă de afaceri de minimum 3 ani, dovedită prin derularea cu succes a propriilor afaceri în ţările UE, Turcia şi Albania. Toţi cei interesaţi să afle în detaliu oferta şi condiţiile de participare la acest nou proiect sunt invitaţi de către Asociaţia Reginnova NE să ia parte la evenimentul de lansare a programului Erasmus pentru tinerii antreprenori. Aceasta va avea loc marţi, 22 mai, de la ora 18.00, la Camera de  Comerţ şi Industrie Iaşi, în cadrul evenimentului Fabricat în Iaşi.

Despre

Asociaţia Reginnova NE a fost înfiinţată în anul 2016, cu scopul principal de a sprijini dezvoltarea sustenabilă a industriei de  locale şi regionale de textile şi confecţii. Arhipelago Interactive, unul dintre membrii fondatori ai Asociaţiei Reginnova NE, este o bine cunoscută companie ieşeană de comunicare şi sprijin pentru mediul de afaceri de la nivel local şi regional. Punct local de contact pentru programul Erasmus pentru tinerii antreprenori: Asociaţia Reginnova NE, Calea Chişinăului nr. 57, Iaşi,  persoană de contact: Gabriela Iftode, Tel. +40 749 243544, e-mail: eye.reginnova@gmail.com.

Marius Alexa

0745 501 941

marius.alexa@arhipelago.com

CEO Arhipelago Interactive

Comentarii