A spart cutia milei de la Mănăstirea Hadâmbu şi s-a cazat la hotel în centrul Iaşului

luni, 22 februarie 2021, 02:50
2 MIN
 A spart cutia milei de la Mănăstirea Hadâmbu şi s-a cazat la hotel în centrul Iaşului

Un tânăr a spart cutia milei din mănăstirea Schitu Hadâmbului ziua în amiaza mare. Incidentul s-a petrecut în iunie anul trecut, când Alin Gadaraşcu a pătruns în incinta bisericii şi, profitând de faptul că de faţă nu se afla nicio persoană, a forţat sistemul de închidere a cutiei şi i-a golit conţinutul.

Camerele de supraveghere l-au suprins pe când sustrăgea mai multe bancnote, pe care le-a pus în rucsacul pe care îl lăsase pe un scaun din apropiere. Furtul a fost descoperit în aceeaşi zi, întrucât Gadaraşcu nu reuşise să închidă la loc cutia, capacul deschis atrăgând atenţia unor credincioşi.

Suma sustrasă a fost evaluată la 2.000 de lei. Hoţul a fost depistat a doua zi de poliţişti în zona Gării Iaşi. În cursul anchetei, s-a stabilit că, după comiterea furtului, Gadaraşcu se întorsese la Iaşi cu o maşină de ocazie, cazându-se peste noapte la Hotel Astoria.

În faţa anchetatorilor, suspectul a afirmat că a deschis cutia milei din greşeală, după ce s-ar fi jucat cu capacul acesteia, deoarece îi plăcea. La deschiderea cutiei, ar fi constatat că înăuntru se aflau doar 12 lei, în bancnote de un leu, bani pe care i-a luat pentru că i-ar fi fost foame.

Hotelul l-ar fi plătit cu 160 de lei pe care îi scosese din contul personal, fără a putea aduce însă nicio dovadă în acest sens. Luând în calcul şi faptul că Gadaraşcu era recidivist, magistraţii Judecătoriei l-au condamnat joia trecută la 2 ani şi 10 luni de închisoare şi la plata unei amenzi penale de 2.490 lei. Inculpatul mai are la dispoziţie calea de atac a apelului.

Comentarii