Ajutorul vostru nu a fost în zadar. O fetiță de 12 ani, Roxana, s-a întors sănătoasă acasă

sâmbătă, 07 iulie 2018, 01:57
2 MIN

Fetiţa cu anemia Fanconi despre care „Ziarul de Iaşi“ scria anul trecut, solicitând ajutorul ieşenilor pentru operaţia din Italia, a beneficiat de acea intervenţie şi este acum acasă. „Mulţumim tuturor pentru rugăciuni, sprijin, ajutor, medicilor din spital, aţi fost toţi minunaţi“, spune mama Roxanei. Și fratele ei, Nectarie, suferă de aceeaşi boală.

Roxana Isac, fetiţa despre care în luna iulie a anului trecut „Ziarul de Iaşi“ relata că are nevoie de un transplant de celule stem care se poate face doar în Italia şi care ar ajuta-o să ducă o viaţă normală, s-a întors în ţară după operaţia de transplant medular haploidentic rea­lizată la începutul acestui an. Fetiţa a revenit în sfârşit acasă, fiind nevoie de peste 140 de zile de recuperare post-transplant la Spitalul Bambino Gesu din Roma, Italia.

„După mai bine de doi ani de umblat prin spitale, ne întoar­cem acasă. Mulţumim tuturor pentru rugăciuni, sprijin, ajutor, medicilor din spital, aţi fost toţi minunaţi“, a precizat Dănuţ Isac, tatăl fetiţei.

Povestea sa şi a fratelui său, Nectarie, care suferă de acceaşi boală, anemia Fanconi, a fost relatată pe larg în articolul „Roxana şi Nectarie au nevoie de ajutorul vostru pentru a duce o viaţă cât de cât normală“ (VEDEȚI AICI). Cei doi fraţi în vârstă de 12 ani, respectiv şapte ani, din judeţul Iaşi, suferă de o boală congenitală extrem de rară, care blochează alcătuirea sângelui, şi anume anemia Fanconi, boală care afectează cinci cazuri la un milion de persoane. Pentru a duce o viaţă normală, aceştia au nevoie de transplant de celule stem, intervenţia pentru această afec­ţiune putându-se face doar în Italia, costurile fiind însă enorme, de 150.000-200.000 de euro, în funcţie de comple­xitatea cazului.

Roxana a fost încă de la naştere diagnosticată cu luxaţie de şold bilaterală, urmată de hipoacuzie neurosenzorială la ambele urechi, formă severă, pentru care a avut nevoie de proteză auditivă. În 2015, a trecut printr-un transplant de cornee, efectuat tot din banii părinţilor, intervenţie care a ajuns la 2.300 de euro. De data aceasta, costurile intervenţiei au fost acoperite prin intermediul statului italian.

Comentarii