anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 27.11.2022

Azi e premiera filmului despre ameninţările la care sunt supuşi profesorii

GALERIE
film
 • film
- +

În pelicula „#FărăApărare“ joacă actriţa Medeea Marinescu, actori de la Teatrul Naţional ieşean, dar şi adolescenţi.

La Iaşi se va prezenta astăzi, în cadrul unui eveniment care va avea loc de la ora 13.00 la Teatrul „Luceafărul“, o producţie cinematografică menită să atragă atenţia asupra fenomenului de bullying asupra profesorilor.

Pelicula poartă numele de „FărăApărare“, cunoscuta actriţă Medeea Marinescu jucând în acest film, alături de actori ai Teatrului Naţional din Iaşi. În distribuţia acestui film vor putea fi urmăriţi şi actori amatori, Daria Bahrin, elevă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, Codruţa Filip, absolventă a Facultăţii de Drept, dar şi Adeline Ţintilă, medic oncolog.

„Mâine (n.r. - 10 mai) avem premiera filmului «Fără Apărare». Este un film făcut în cadrul campaniei pe care noi am derulat-o în intervalul 17 februarie - 10 mai, pentru că aici o şi încheiem, campanie care a consemnat articole de specialitate, puncte de vedere ale autorităţilor locale, ale parlamentarilor, specialişti cum este profesorul Valeriu Ciucă, dar şi alte activităţi. Campania a culminat cu finalizarea acestui produs, care este fără precedent şi unic în peisajul sindical. Este un film emoţionant, care reliefează problemele pe care le au uneori profesorii şi care au strânsă legătură cu fenomenul de violenţă şi de bullying la adresa cadrelor didactice. Evident că fenomenul în sine este unul mai complex, mai larg, şi viziează şi elevii, doar că, în ceea ce îi priveşte pe elevi, tot au fost făcute campanii, însă deloc în ceea ce priveşte cadrele didactice şi suntem prima instituţie care lansează un avertisment şi un mesaj legat de impactul acestui fenomen“, explică Laviniu Lăcustă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi

Pe lângă prezentarea filmului şi discuţiile legate de fenomenul de bullying, la eveniment se va prezenta şi o propunere de modificare a Legii Educaţiei.

„La eveniment vom anunţa şi o propunere de modificare a actualei Legi a Educaţiei Naţionale şi pe care noi vom încerca să o promovăm la nivelul Camerei Deputaţilor. Scopul acesteia este de a îmbunătăţi actuala lege, pentru că şi în sondajul pe care l-am făcut şi pe care îl vom da publicităţii vedem că lucrurile arată rău. Avem un sondaj de opinie deja finalizat la nivelul judeţului Iaşi“, a adăugat Laviniu Lăcută.

La evenimentul de astăzi vor participa, conform reprezentanţilor USLIP Iaşi, reprezentanţi ai mediului universitar, printre care şi profesorul Constantin Cucoş, directoral Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, care este şi coorganizator al acestui eveniment prin departamentul condus de către acesta, reprezentanţi ai Primăriei Muncipiului Iaşi şi primarul Mihai Chirica, dar şi Marian Şerbescu, prefectul Iaşului.

De asemenea, Camera Deputaţilor va fi reprezentată la eveniment de către Camelia Gavrilă, preşedintele comisiei de învăţământ, dar şi Petru Movilă, care va anunţa un proiect care vine în sprijinul campaniei USLIP Iaşi, dar şi reprezentanţi ai elevilor, ai părinţilor, şi şi-au anunţat prezenţa şi aproximativ 100 de directori de şcoli şi liderii de sindicat din judeţ, dar şi lideri judeţeni şi preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie, Simion Hancescu, şi reprezentanţi ai Jandarmeriei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Globalizare în alb şi negru

Nicolae GRECU

Globalizare în alb şi negru

Unele fenomene de la Cupa Mondială care se desfăşoară acum în Qatar sunt puse, mai mult sau mai puţin justificat, pe seama acestui concept al contemporaneităţii.

opinii

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Eugen MUNTEANU

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Coborât din sferele rarefiate ale preocupărilor sale de cercetător erudit al dialectelor limbii latine și al formării limbii române literare, tânărul aspirant la gloria științifică, dar și doritor să‑și asigure un cămin și o familie începe un asiduu asalt sentimental.

Pentru un pumn de voturi

Radu POPESCU

Pentru un pumn de voturi

La nouă luni de la declanșare, războiul din Ucraina produce în continuare răni și în Republica Moldova, o țară pomenită în fața unor crize umanitare, energetice și economice fără precedent.

Literarh

arh. Ionel OANCEA

Literarh

Tema MUST-ului de arhitectură din anul acesta s-a născut din ispitirile creatorului de spaţii artistico-funcţionale venite din lumea celorlalte arte. În acest continuum al expresivităţii estetice, literatura poate fi în conexiune cu arhitectura până în pragul dincolo de care cuvântul inventat pentru titlu, „literarh” începe să aibă substanţă? Răspund din capul locului, da. Inspirat de răspunsul acesta ferm, uşor demonstrabil, poate nu este lipsit de logică să găsim în limba arhitecţilor poeţi şi prozatori un echivalent inspirat pentru englezescul MUST.

pulspulspuls

Hopaa: premarele Mihăiţă spălat pe la subsuori cu sondajul. Cineva scoate capul afară şi dă ordine

Hopaa: premarele Mihăiţă spălat pe la subsuori cu sondajul. Cineva scoate capul afară şi dă ordine

LATER EDIT.  Cu o promptitudine care anunţă vremuri bune în comunicare, domnul premare ne-a anunţat că intervenţia de pe platforma PNL nu-i aparţine, ba, chiar mai mult, el nu ar avea nici măcar access la platforma respectivă. Touché, monsieur! Rugăm, prin urmare, curioşii să citescă pulsul nostru în cheia că există o persoană destul de puternică la liberali, cu acces deplin la butoane, care-I ia la per tu şI alte celea pe cei mai înalţI lideri, dar care stă prost cu gramatica. Ceea ce n-ar fi o noutate.   Iacătă, stimaţi telespectatori, cum megasondajul acela ultraincredibil al liberalilor, care-l scotea pe Mihai Chirica premare în 2024 încă dinainte de alegeri, cu 50% şi peste, i-a dat edilului şef apă la moară, stuchit la furcă, cum se mai spune, başca tupeu politic, şi după numai câteva zile omul scoate deja capul la interval ca să facă ordine în partid. 

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.