Beneficiile teatrului de păpuşi asupra copiilor. Ce învaţă micuţii dintr-o piesă de teatru
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Beneficiile teatrului de păpuşi asupra copiilor. Ce învaţă micuţii dintr-o piesă de teatru

GALERIE
teatru papusi
  • teatru papusi
- +

Părinții au tendința să creadă că în primii ani de viață, copiii nu ar avea ce căuta în sălile de teatru, pentru că se plictisesc, nu au răbdare și nu sunt atenți. Aparent, lucrurile pot sta așa, însă impactul asupra dezvoltării lor se produce, fie și doar pentru câteva minute.

Nerăbdarea intervine atunci când copilul este suprastimulat și obosește, prin urmare, cu cât copilul este mai mare, cu atât toleranța creșt

Iată ce învață micuții în cadrul unei piese de teatru:

-        Magia poveștilor dezvoltă creativitatea, copiii anticipează acțiunea și, stând cu sufletul la gură, așteaptă să li se confirme de către personaje dacă ceea ce și-au imaginat, e adevărat.

-        Copiii învață despre viață prin poveștile incluse în scenariile bine pregătite, adaptate vârstei. Iau naștere valorile, principiile, se găsesc soluții la diverse probleme și se dezvoltă calitatea relațiilor interumane.

-        Multitudinea emoțiilor resimțite pe parcursul spectacolului dezvoltă inteligența emoțională prin faptul că cei mici pot recunoaște acurat emoțiile celorlalți, dar se și pot identifica în diverse situații expuse, astfel ajungând să se cunoască mai bine pe ei înșiși.

-        Prin joc, copiii se pot destăinui mult mai ușor, pot ventila emoțiile negative și pot găsi rezolvarea tuturor neajunsurilor. De aceea este foarte important să-i lăsăm să ia contact cu păpușile mânuite de către actori pentru a învăța despre jocul de rol cu reacțiile și trăirile autentice, precum și tipare comportamentale.

-        Scenariile pot aduce la suprafață și subiecte delicate, situații de viață peste care cei mici nu au putut trece, astfel încât un spectacol se poate transforma în terapie.

-        Interacțiunile sociale care au loc înainte de ridicarea cortinei, disciplinează prin faptul că un grup de oameni se află acolo având aceeași pasiune, același scop, urmând să împartă păreri la final, să atingă păpușile și să povestească despre ceea ce i-a fascinat sau ceea ce au învățat.

-        Ieșirea din cotidian și eliminarea stresului este un alt punct important îndeplinit de piesele de teatru. Deseori părinții nu percep stresul la propriii copii și afirmă că cei mici nu au griji, că totul este doar o joacă. Însă realitatea ne arată că stresul nu are vârstă.

Este foarte important să alegeți o piesă de teatru specifică vârstei copilului. Un alt aspect care nu trebuie neglijat este legat de faptul că cei mici experimentează și este foarte probabil ca o piesă de teatru să nu le placă. Puteți oricând părăsi sala fără a-i obliga să privească până la capăt. Mulți părinți se răstesc la copii în timpul spectacolului sau îi recompensează dacă rămân să privească liniștiți. Riscul este să le creați aversiune față de mersul la teatru, iar latura culturală este menită să producă doar placere, bună dispoziție și entuziasm.

Răbdarea depinde și de cât de mult este familiarizat cu poveștile și cărțile, așadar duceți copiii la teatru și învățați despre frumos alături de ei! (Psiholog Monica Dobrea)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.