Biblioteca de acasă: idei pentru un efect surprinzător!

joi, 22 martie 2018, 09:46
3 MIN
 Biblioteca de acasă: idei pentru un efect surprinzător!

Designul interior implică găsirea unui loc special pentru amenajarea fiecărui obiect din casă. Nimic nu poate fi lăsat la întâmplare, mai ales atunci când vorbim despre cărţi.

O mulţime de cărţi puse la grămadă poate avea un aspect inestetic dacă nu alegi modalitatea corectă de a le afişa. O bibliotecă normală poate deveni plictisitoare în timp, o mobilă simplă ca şi bibliotecă în care să îţi aşezi doar cărţile nu are întotdeauna un efect surprinzător. O bibliotecă standard este o idee destul de stătătoare, o formă dreptunghiulară care depozitează diferite cărţi. Iată câteva idei diferite de amenajare a bibliotecii care pot da da un aer aparte încăperii.

Variaţie de forme geometrice

Un set de mai multe rafturi, stivuite unul peste celălalt ar putea face un punct de atracţie în încăpere. În primul rând forma nu este una normală, triunghiulară şi atât. Variaţia de forme geometrice care îţi permite să aşezi cât mai multe cărţi în diferite moduri, dar şi alte accesorii precum flori sau decoraţiuni, îţi transformă aşa zisa bibliotecă. O bibliotecă cu mai multe spaţii diferite poate fi asamblată în orice combinaţie, aşa cum crezi că se potriveşte mai bine în casa ta.

Combină metalul şi lemnul

Renunţă şi la ideea unui biblioteci doar din lemn sau pal. Şi o bibliotecă cu rafturi metalice este o alegere potrivită pentru living. Poate fi o piesă de artă care să reprezinte suportul pe care vor sta mai multe cărţi. Sau combină metalul şi lemnul într-o singură piesă pe care să o foloseşti drept bibliotecă. De asemenea, o bibliotecă sub forma unui cub rubik poate fi o idee îndrăzneaţă pe care să o aduci în casă. Este o modalitate elegantă, diferită, dar folositoare pentru a depozita cât mai multe cărţi în spaţiile libere.

Mobilier din rigips

Pentru a obţine un aspect finisat şi modern, poţi realiza mobilier personalizat din plăci de rigips. În felul acesta, îţi stabileşti singur compartimentarea. Ai la dispoziţie mai multe variante: fie montezi rafturi pe tot peretele, fie optezi pentru nişe decorative, realizate din structuri metalice cu pereţi falşi din gips carton.

Rafturi în jurul ferestrelor şi uşilor

Spaţiul din jurul ferestrelor rămâne, de cele mai multe ori, nefolosit. Cu puţină imaginaţie însă putem transforma această bucată de zid în loc pentru depozitarea cărţilor noastre preferate. Încadrează fereastră, de o parte şi de alta, cu etajere din lemn. Ideal ar fi ca rafturile să aibă aceeaşi culoare cu cea a pereţilor. În felul acesta, vom evita senzaţia de aglomerare.

Mobilier din lemn, realizat pe comandă

O sufragerie cu linii clasice va fi întregită de o bibliotecă din lemn, făcută pe comandă. Nu este neapărat nevoie să apelezi la acele corpuri greoaie, care încarcă spaţiul, ci poţi alege unele în culori deschise. Finisajele sunt cele care vor face diferenţa, aşa că dacă eşti în căutarea unui look mai sofisticat, apelează la un tâmplar cu experienţă.

Biblioteca de pe hol

Da, sună ciudat, însă holurile largi şi luminoase sunt locuri ideale pentru amenajarea bibliotecii, aşa că îmbracă pereţii în rafturi şi etalează-ţi colecţiile, cu încredere.

Rafturi pe colţ

Un alt spaţiu ce rămâne, de multe ori, neexploatat este colţul camerei. Profită de acest spaţiu pentru a-ţi aranja, în ordine, toate cărţile adunate de-a lungul timpului. şi în acest caz, ai la dispoziţie mai multe variante: rafturi din rigips, etajere din lemn sau poliţe invizibile. Important este să alegi o soluţie care să te reprezinte şi care să nu facă notă discordantă cu restul interiorului.

Comentarii