Cât mai câştigă din salariu şefii învăţământului ieşean? Declaraţii de avere actualizate

sâmbătă, 13 august 2022, 01:50
3 MIN
 Cât mai câştigă din salariu şefii învăţământului ieşean? Declaraţii de avere actualizate

Declaraţii de avere actualizate la vârful educaţiei ieşene. Inspectorii Şcolari Generali ai ISJ Iaşi primesc în jur de 7.000 de lei net lunar ca salariu, la care se adaugă, după caz, ore la catedră, proiecte educaţionale în care sunt implicaţi şi alte activităţi adiacente.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi (ISJ Iaşi) a publicat recent, pe site-ul instituţiei, declaraţiile de avere ale personalului, de la Inspectorul Şcolar General până la Contabilul şef.

Nu şeful cel mare câştigă cel mai bine

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi este condus de un Inspector Şcolar General şi doi Inspectori Şcolari Generali Adjuncţi, respectiv Luciana Antoci, Cristian Pravăţ şi Florentin Traian Ciobotaru. Suma încasată de aceştia doar prin funcţia ocupată în inspectorat depăşeşte 80.000 de lei anual. Luciana Antoci, Inspectorul Şcolar General al ISJ Iaşi, încasează 88.768 de lei anual. Lunar, ar corespunde unui venit de 7.397 de lei, doar salariul de inspector general. La acesta se adaugă şi sume de bani mai mici primite pentru funcţia în Consiliul de Administraţie al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi pentru proiectele Erasmus coordonate.

Ciobotaru Florentin Traian este Inspector Şcolar General Adjunct în cadrul ISJ Iaşi, dar şi consilier municipal. Acesta încasează 87.467 de lei anual (peste 7.200 lei lunar), ca salariu de la ISJ, la aceasta adăugându-se veniturile primite pentru orele de la Colegiul „Mihai Eminescu” Iaşi, ca responsabil ADS în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, ca Expert în Formare la Casa Corpului Didactic din Botoşani şi în calitate de Consilier Local la Primăria Municipiului Iaşi. Lunar, acesta încasează aşadar 7.288 de lei doar ca Inspector Şcolar General Adjunct.

De altfel, dintre cei trei şefi ai ISJ Iaşi, Inspectorul Şcolar General Adjunct Florentin Ciobotaru încasează cei mai mulţi bani anual, datorită celorlalte activităţi pe care le desfăşoară, urmare a faptului că este şi politician (membru CL), dar şi faptului că este singurul care are finalizat doctoratul, primind sporurile aferente. Acesta are un venit total de 137.472 de lei anual. Lunar, corespunde unui venit de 11.456 de lei, echivalentul a 2.342 de euro.

Prăvăţ Cristian este cel de-al doilea Inspector General Adjunct al ISJ IaşI, şi primeşte cel mai mic salariu dintre cei trei şefi. Acesta încasează 80.937 de lei anual (6.744 lei lunar), ca inspector general adjunct. În plus, la această sumă se adaugă banii primiţi din funcţia de profesor în cadrul Colegiului „Garabet Ibrăileanu” şi coordonator de proiect al Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Care sunt celelalte salarii

Dacă inspectorii şcolari au salarii sub cele ale adjuncţilor ISJ, în medie între 50 şi 75% din acestea în medie, Consilierul Juridic al instituţiei pare să fie şI el mai slab plătit: acesta primeşte anual 48.754 de lei în cadrul inspectoratului. La aceste sume se adaugă 17.400 de lei ca secretar la Liceul Tehnologic „Victor Mihăilescu Craiu” din Belceşti şi 46.800 de lei ca jurist la S.C. CET Iaşi.

Auditorul Intern al ISJ Iaşi are un salariu anual de 47.958 de lei. Pe lângă această sumă, el mai încasează 17.556 de lei anual, din funcţia ocupată la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu” din IaşI, şi 4.630 de lei pentru Proiectul POCU din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Contabilul şef primeşte 58.198 de lei anual de la ISJ Iaşi şi 21.776 de lei de le Casa Corupului Didactic din Iaşi.

 

 

Comentarii