anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Chinul şoferilor de la Vama Albiţa: în câteva zile începe asfaltarea

GALERIE
Vama Albita gropi asfalt
 • Vama Albita gropi asfalt
- +

În anul centenarului unirii Basarabiei cu România, cel mai intens circulat punct vamal dintre cele două ţări va asigura un tranzit mai liniştit pentru cei care trec traniţa.

Un protocol privind reabilitarea carosabilului din Punctul Vamal Albiţa a fost semnat ieri, la Bucureşti, iar lucrările vor începe în câteva zile. Starea deplorabilă a celor 11 benzi (6 pentru maşini mari şi 5 pentru turisme), în lungime totală de 4 km, a fost în ultimii ani subiectul nemulţumirilor călătorilor şi conducătorilor auto - dar şi al nenumăratelor relatări în mass-media.

Gropile care îi întâmpină pe cei ce intră în Uniunea Europeană „beneficiază“ de regimul special pe care îl au punctele vamale: acestea, inclusiv căile de acces de pe raza lor, aparţin Ministerului Finanţelor Publice. Aşa se explică asfaltul impecabil până la intrarea în vamă şi dezastrul din „curtea“ punctului vamal.

Marian Bosianu, directorul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi, ne-a confirmat ieri că o suprafaţă totală de aproximativ 50.000 mp din perimetrul Vămii Albiţa urmează să fie predată Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare.

„Noi deja am pregătit utilajele, iar câţiva angajaţi au efectuat la Albiţa anumite măsurători necesare organizării de şantier, iar de mâine (astăzi, n.r.) vom putea să intervenim. Eu cred că în două-trei săptămâni vom termina ce e de făcut acolo“, ne-a declarat Ovidiu Laicu, directorul executiv al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi.

Protocolul este încheiat între Ministerul Finanţelor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Un alt proiect, cel de modernizare a birourilor vamale Albiţa şi Sculeni cu fonduri europene - printr-un program operaţional comun cu Republica Moldova, se află acum în stadiul evaluării documentaţiei depuse odată cu cererea de finanţare.

„Sperăm ca, până la sfârşitul lunii aprilie, să primim un răspuns pozitiv“, a mai spus Marian Bosianu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.