anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Posibil scenariu anunţat ieri de ministrul Monica Anisie la Iaşi:

Clasele, împărţite în două: jumătate la şcoală, jumătate acasă la ore online

GALERIE
farcas anisie alexe (1)
  • farcas anisie alexe (1)
- +

Ministrul Educaţiei şi cel al Mediului, Costel Alexe, care este şi şef al PNL Iaşi, au fost prezenţi ieri la o întâlnire cu inspectorii şcolari. Ce alte declaraţii s-au făcut legate de modul în care va începe şcoala în această toamnă? De aici, oficialii au plecat spre Ţibana, pentru a duce 100 de tablete unor elevi defavorizaţi, la apelul unei profesoare.

Vizită inopinată a ministrul Educaţiei, Monica Anisie, ieri la Iaşi, în prima parte a zilei aceasta participând la o întâlnire cu inspectorii şcolari din cadrul ISJ. Alături de aceasta, în cadrul vizitei de la ISJ a participat şi un alt ministru: cel al Mediului, Costel Alexe, care este şi şef al PNL Iaşi. „Sunt în calitate de ghid: doamna Anisie nu a mai fost aici”, a spus acesta, probabil pentru a preîntâmpina interpretările politice ale vizitei.
 
În cadrul discuţiilor cu inspectorii şcolari, potrivit Monicăi Anisie, au fost prezentate resursele umane şi materiale de la nivelul judeţului pentru a putea începe anul şcolar chiar şi în cazul unei prelungiri a stării de alertă sau chiar urgenţă. De asemenea, ministrul a ţinut să viziteze Iaşul în această perioadă şi pentru că are loc admiterea la liceu pentru candidaţii din Republica Moldova, Iaşul fiind singurul centru din ţară unde sunt admişi candidaţi de pe malul celălalt al Prutului.
 
„A avut loc o întâlnire cu echipa Inspectoratului Şcolar în care au fost prezentate rezultatele bune şi foarte bune ale elevilor ieşeni la examenele naţionale din acest an. Au fost discutate elemente specifice care au fost implementate la nivelul judeţului nostru în perioada suspendării cursurilor, practic începând din martie 2020, şi, nu în ultimul rând, au fost analizate şi proiectate, împreună cu doamna ministru, strategii pentru o eficientă şi bună începere a noului an şcolar”, a menţionat inspectorul şef Genoveva Farcaş, în cadrul conferinţei de presă comună.
 
Monica Anisie a răspuns şi la o serie de întrebări legate de diferitele scenarii posibile în ceea ce priveşte modalitatea în care se vor desfăşura orele din această toamnă. Ea a ţinut însă să precizeze că deocamdată nu se poate şti cu siguranţă modul în care se vor desfăşura orele, acest lucru urmând să fie decis în funcţie de evoluţia situaţiei din ţară şi în funcţie de numărul de cazuri de îmbolnăviri Covid-19. Totuşi, Anisie a confirmat că unul dintre scenariile luate în discuţie este venirea elevilor în serii la şcoală. Practic, jumătate de clasă ar urma să fie prezentă fizic în clasă, iar cealaltă jumătate să participe la ore online, umând ca în următoarea săptămână să se realizeze o „rocadă”, elevii care au stat acasă în prima săptămână urmând să ajungă în clase.
 
„Toate scenariile pe care Ministerul Educaţiei le are în vedere, toate ţin cont de recomandările Ministerului Sănătăţii. De aceea am realizat un grup de lucru interministerial, pentru a pune la punct aceste scenarii”, a precizat Monica Anisie, adăugând totodată că deocamdată nu a fost stabilită clar modalitatea în care se vor desfăşura orele. Totuşi, ministrul Educaţiei a anunţat că au fost deja alocaţi bani pentru tablete, acestea urmând să fie achiziţionate prin Ministerul de Finanţe. Tabletele vor ajunge la elevii din medii defavorizate, în funcţie de raportul realizat deja de inspectoratele şcolare. De altfel, de la Iaşi Monica Anisie a mers la Ţibana, subliniind faptul că a venit aici şi ca urmare a unui mesaj transmis de un profesor de la Şcoala Profesională din Ţibana: „Am venit în judeţul Iaşi şi ca urmare a unui mesaj al unei doamne profesoare de la Şcoala Profesională din Ţibana. Doamna profesoară a realizat o postare şi prin intermediul presei, şi mulţumesc pe această cale pentru că presa mi-a semnalat acest caz. Doamna profesoară a solicitat ajutorul pentru elevii din acea şcoală, să aibă şi ei acces la tehnologie”, a precizat Monica Anisie, care a menţionat faptul că au fost pregătite deja 100 de tablete pentru elevii din localitatea ieşeană.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O epavă la primărie

Cătălin ONOFREI

O epavă la primărie

Cum vrea Băsescu să iasă din politica naţională.

Filmuletul zilei

opinii

Un lider, un afacerist, un oportunist

Briscan ZARA

Un lider, un afacerist, un oportunist

Aceasta este mai degrabă o parabolă, dar cu întâmplări şi personaje rupte din realitatea prin care am trecut eu în această vară.

Cum (nu) se consolidează o democraţie

Ciprian IFTIMOAEI

Cum (nu) se consolidează o democraţie

Democraţia se află într-un regres din ce în ce mai pronunţat în multe ţări ale lumii, chiar şi în cele considerate odinioară democraţii avansate: SUA, Marea Britanie, unele ţări membre UE. Doar 5,7% din populaţia lumii trăieşte astăzi în ţări cu democraţii consolidate. 

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (I)

Mihai DORIN

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (I)

Sau cum Turcia sfidează lumea creştină!

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor: iaca pe unde au intrat cu forţa în casa de miliardar cagulaţii de la Iaşi!

Bombiţa bombiţelor: iaca pe unde au intrat cu forţa în casa de miliardar cagulaţii de la Iaşi!

Ia-auzi una tare pe azi, stimabile cetitoriu, onorat auditoriu sau preţuit telespectatoriu, una venită aseară cu ultimul tramvai la redacţie! 

Caricatura zilei

Magie

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.