Companiile ieşene din domeniul serviciilor au împărţit anul trecut o “prăjitură” de 1,3 miliarde euro
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 04.12.2020

Companiile ieşene din domeniul serviciilor au împărţit anul trecut o “prăjitură” de 1,3 miliarde euro

GALERIE
afaceri servicii
  • afaceri servicii
- +

Fecare salariat din domeniul serviciilor a avut o contributie la cifra de afaceri totală de aproape 43.000 de euro.

Afacerile realizate în judeţul Iaşi în anul 2019 de către firmele care activează în domeniul serviciilor au însumat 1,3 miliarde euro, reprezentând 20,59% din cifra de afaceri totală a Iaşului, de 6,55 miliarde euro. Comparativ cu anul 2018, creşterea a fost anul trecut de 8% (de la 1,2 miliarde euro). Numărul firmelor ieşene active în acest domeniu la finalul anului trecut a fost de 7.321, care înglobau 30.492 de salariaţi.

Datele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Iaşi arată că firmele care au activităţi de transport şi depozitare au făcut cei mai mulţi bani în judeţ în 2019, raportând o cifră de afaceri totală de 397,2 milioane euro, alături de cele care prestează servicii imobiliare - cu 200 milioane euro, şi servicii de arhitectură, inginerie, testări şi analize tehnice - cu 106,6 milioane euro.

ani frumoşi au făcut şi companiile care au oferit servicii aferente sectorului sănătate, care au generat o cifră de afaceri cumulată de 105,4 milioane euro în 2019, dar şi cele care oferă consultanţă în afaceri, comunicare, contabilitate - 102,6 milioane euro. Firmele din sectorul reparaţii şi întreţinere aparate şi articole de uz casnic, cât şi cele care prestează servicii de traducere şi interpretariat au făcut cei mai puţini bani anul precedent: 2,1 milioane euro, respectiv 2 milioane euro, potrivit datelor centralizate de CCI Iaşi, comparate de „Ziarul de Iaşi". 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Amintiri

Cătălin ONOFREI

Amintiri

Ultimele zile ale comunismului.

Filmuletul zilei

opinii

Românitate absolută

Codrin Liviu CUȚITARU

Românitate absolută

Nu se mai putea sta în incinta clocotitoare! În frunte cu rectorul şi cu drapelul naţional, intonând, marţial, cântecul „Noi suntem români”, participanţii, încolonaţi militar, au ieşit vehement pe coridoare şi ulterior în stradă...

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

Bogdan ILIESCU

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

„It is the long history of humankind (and animal kind, too) that those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed.”/ „Este învăţătura istoriei îndelungate a omului (şi a animalelor, de asemenea) că cei care au învăţat să colaboreze şi să improvizeze cel mai eficient au triumfat.” - Charles Darwin

pulspulspuls

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Fiţi atenţi aicea, stimaţi telespectatori, cam cum se pune problema şi şmenul între conţilierii partidoiului ieşean, când e vorba de votat au ba în calitate de vice al premarelui pe omul buhaiului şantajist Ghihocel, cel pus pe liste de dipotatul deştept Grămadă în urma unui şantaj, aşa cum se aude prin piaţă la Alexandru, ba chiar şi pe la Nicolina (unii zic chiar că şi pe la piaţa de cornute de la Podu Iloaiei, lunea dimineaţă)! 

Caricatura zilei

Mireasa hoțomană

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.