anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cum au fost urmăriți și prinși tinerii care aduceau cannabis din Spania în Paşcani

GALERIE
droguri
 • droguri
- +

Singura femeie din grup este şi singura care a primit cu suspendare.

Trei păşcăneni au fost condamnaţi pentru trafic de droguri, fiind acuzaţi că aduceau cannabis din Spania şi îl revindeau în Iaşi şi Paşcani, la preţuri de 80-100 lei gramul. Deşi anchetatorii cunoşteau activitatea infracţională a celor trei încă din 2016, timp de doi ani nu au putut strânge nicio probă, pentru că vânzarea drogurilor se făcea doar către persoane bine cunoscute de traficanţi. Ca urmare, cei trei au putut fi judecaţi doar pentru activitatea lor din perioada martie 2018 - ianuarie 2019.

Conform rechizitoriului, în martie 2018, unul dintre cei trei s-a aprovizionat cu 300 grame de cannabis pentru consum propriu, dar şi pentru comercializare. O cantitate de 120 de grame de drog a fost ambalată în doze de 0,4-0,5 grame şi vândută la preţul de 50 lei/doză. În ianuarie 2019, cantitatea iniţială de drog a fost epuizată, aşa că a luat decizia de a cumpăra cantităţi noi de la un cunoscut plecat în Spania. Acesta i-a trimis 400 de grame, la preţul de 500 de euro, prin intermediul unei societăţi de transport. Cannabisul a fost ulterior comercializat în diferite localuri din Paşcani, cum ar fi cazinoul Imperial, barul Art Café sau restaurantul Retro, ori în parcarea magazinului Minimax. În februarie 2019, pe fir au intrat şi anchetatorii sub acoperire, care au început să cumpere cannabis de la traficanţi. Ulterior, traficanţii au mai primit din Spania o dată 320 grame de cannabis, iar a doua oară un kilogram. Un ultim colet, de 2 kg, a fost interceptat de anchetatori pe 22 mai 2019 şi lăsat să treacă, pentru a permite identificarea precisă a destinatarilor.

Doi dintre ei aveau să fie arestaţi la domiciliu a doua zi. Al treilea a încercat să fugă din Paşcani spre Italia, fiind însă oprit de poliţişti pe raza comunei Hălăuceşti. Trimişi în judecată, George Lupu, Alexandru Popoaia şi Florentina Maghercă şi-au recunoscut faptele în totalitate, ceea ce a făcut ca şi sentinţa judecătorilor să fie mai blândă. Unul dintre bărbaţi a primit o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare, iar altul, 4 ani de închisoare. Maghercă a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Sentinţele nu sunt definitive, cazul aflându-se pe rolul Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.