Cum poţi scăpa fără să plăteşti întreţinerea ani de zile. Motivația judecătorilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cum poţi scăpa fără să plăteşti întreţinerea ani de zile. Motivația judecătorilor

GALERIE
neplata intretinere
  • neplata intretinere
- +

O ieşeancă s-a ales numai cu paguba de pe urma unui chiriaş. Femeia şi-a încasat chiria, dar întreţinerea a rămas neplătită ani de zile. Femeia s-a adresat instanţei, dar fără succes deocamdată.

M.D. a închiriat către D.C.M. un apartament, pe durata a 10 luni. Prin contract, D.C.M. se obliga la plata unei chirii de 130 de euro lunar şi la achitarea utilităţilor şi întreţinerii. Bărbatul a stat în apartamentul respectiv timp de 3 ani şi jumătate. În primăvara lui 2018, femeia l-a notificat în scris pe D.C.M. să plătească întreţinerea. Scrisoarea recomandată i-a fost însă returnată cu menţiunea "destinatar mutat". Chiriaşul plecase. Acesta nu s-a prezentat nici în instanţă, unde a fost chemat pentru a achita restanţele la întreţinere. Femeia l-a trimis în judecată pentru suma de 3.513 lei reprezentând restanţe şi 1.000 de lei, ca daune morale.

Procesul nu a decurs însă aşa cum îşi imaginase proprietara. Judecătorii nu au reţinut decât o durată a chiriei de 10 luni, pentru care fusese încheiat contractul, proprietara nedovedind că D.C.M. ar fi continuat să locuiască în apartamentul ei şi după expirarea acestuia. În plus, femeia nu a probat nici faptul că ar fi plătit facturi pentru perioada respectivă. Singura chitanţă depusă la dosar era aferentă lunii iunie 2018, mult după încetarea contractului.

"Instanţa consideră că nu s-a facut dovada faptului că prejudiciul ar avea un caracter cert. Mai exact, nu s-a probat de către reclamantă faptul că sumele de bani pretinse sunt din perioada în care pârâtul a locuit în mod efectiv, în baza unui temei contractual, în apartament şi că reclamanta a achitat cheltuielile de întreţinere pentru a putea intenta o acţiune în baza căreia să solicite obligarea pârâtului la plata sumelor achitate asociaţiei. În speţă, nu se poate stabili dacă există vreo legătură între sumele de bani achitate de reclamantă şi perioada contractuală, adică dacă reclamanta a achitat cheltuieli de întreţinere aferente perioadei în care pârâtul a locuit în apartamentul acesteia", au motivat magistraţii Judecătoriei decizia de a respinge plângerea lui M.D. Apelul depus de femeie împotriva sentinţei a avut ieri un nou termen de judecată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.