anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Drama Alexandrei: tratament gratuit oferit de CJAS. Studenta este în Germania

GALERIE
alexandra
 • alexandra
- +

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi au precizat că tratamentul pe care îl urmează Alexandra, tânăra care a fost transferată în străinătate la patru ani după transplantul de plămâni, este decontat prin intermediul instituţiei ieşene.

Alexandra a ajuns în Germania pe 4 mai, iar medicii din clinica de transplant au confirmat că este vorba despre respingerea organului transplantat în 2018.

„Tânăra a plecat cu formular de la noi, serviciile au fost decontate prin intermediul CJAS. Familia nu a trebuit să plătească, au fost consiliaţi şi li s-a spus exact ce documente să aducă. Încercăm şi în alte cazuri să ne implicăm, să le spunem să aducă documentele necesare, îi consiliem în acest sens, să vedem dacă se pretează ca serviciile să fie decontate de CJAS. Dacă nu, merg şi sunt consiliaţi mai departe la Direcţia de Sănătate Publică”, a precizat Monalisa Artene, purtător de cuvânt al CJAS Iaşi.

Alexandra se află în continuare în Germania, unde a început tratamentul necesar. Tânăra a ajuns la spital la începutul lunii mai, pentru că nu se simţea bine, mai întâi la Spitalul de Pneumoftiziologie, apoi la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi, unde s-a aflat în grija personalului medical până la momentul transferului. După aproape 24 de ore de aşteptare, tânăra a fost preluată de o aeronavă configurată pentru misiuni medicale care i-a asigurat transportul până în Saarbrücken.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.