După sala polivalentă, se pregătește construirea unui stadion modern la Iași

joi, 09 ianuarie 2020, 02:59
2 MIN
 După sala polivalentă, se pregătește construirea unui stadion modern la Iași

Ambele investiţii sunt la începutul fazei de proiectare.

Contractul de atribuire a serviciilor de proiectare şi asistenţă tehnică pentru construirea unui stadion cu 15.000-20.000 de locuri în municipiul Iaşi a fost semnat ieri de primarul Mihai Chirica. Arena sportivă va beneficia de toate dotările cerute de normele FRF şi UEFA.

Licitaţia lansată astă-vară a fost câştigată de firma Sigm – Home Project SRL, contra unei sume de 3,3 milioane de lei (fără TVA). În competiţia care a început de la valoarea estimată de 4,7 milioane de lei (cu TVA) au fost depuse 5 oferte. Termenul de finalizare a documentaţiei este de opt luni de la data emiterii ordinului de începere.

Pentru acest obiectiv, Municipalitatea a propus două posibile amplasamente: terenul proprietate publică de 140 de hectare din Moara de Vânt şi actualul teren pe care se află Stadionul „Emil Alexandrescu“.

„Pentru fiecare amplasament posibil, ofertanţii vor trebui să prezinte câte un studiu cu avantajele şi dezavantajele fiecăruia din punctul de vedere al accesibilităţii şi dotărilor edilitare din zonă“, precizează un comunicat al Primăriei. 

La sfârşitul anului trecut, a fost încheiat şi contractul de proiectare pentru viitoarea sală polivalentă. Lucrarea a fost adjudecată tot de Sigm – Home Project SRL, contra sumei de 1,7 milioane de lei (fără TVA). Durata contractului este şase luni.

Amplasamentele posibile sunt: terenul din Moara de Vânt, un teren aflat în concesiunea Veolia Energie, situat în perimetrul Centralei de Energie Termică (CET), iar al treilea, pe locul garajului Companiei de Transport Public din Tudor.

Comentarii