Expertiza ADN ar putea face lumină în cazul dublei crime: misterul, într-o pereche de pantofi Pull&Bear

miercuri, 05 ianuarie 2022, 03:03
5 MIN
 Expertiza ADN ar putea face lumină în cazul dublei crime: misterul, într-o pereche de pantofi Pull&Bear

Marocanul se consideră nevinovat. El a explicat cum şi-a făcut tăietura la mână. Avocata lui susţine că nu are urme de arsură.

Părţile implicate în cazul uciderii celor doi tineri în casa de pe Moara de Vânt la începutul lunii decembrie se pregătesc pentru următoarea înfruntare. Procurorii şi criminaliştii aşteaptă nişte rezultate de la Bucureşti pentru a vedea dacă urmele de pe mai multe obiecte vestimentare şi încălţăminte purtate de către suspectul principal Ahmed Sami el-Bourkadi aparţin victimelor ucise. Arma crimei este în continuare de negăsit.

Marocanul a fost scos din arest în urmă cu o săptămână pentru a fi audiat de către procurori. El şi-a susţinut nevinovăţia, cel puţin aşa a spus când a ieşit din sediul Parchetului. Restul timpului şi-l petrece în celula arestului Poliţiei din Copou.

„A mers unchiul său să îl viziteze. Părinţii lui nu au cum să vină în România deoarece nu au viză, sunt cetăţeni marocani şi au restricţii de deplasare din cauza pandemiei. El se află în arestul poliţiei”, a precizat avocatul Raluca Andrei, care îl reprezintă pe student.

Clientul împreună cu avocatul aşteaptă sosirea rezultatelor probelor şi pregătesc apărarea. Criminaliştii cred că tăietura de la mână este una dintre dovezile care îl aşază pe marocan la locul crimei.

„Este o tăietură nu foarte adâncă, a explicat la Curtea de Apel cum şi-a făcut-o. Nu are nicio arsură, este doar tăietura făcută în după amiaza zilei de 8 decembrie. În casă la ei s-au găsit un act eliberat de către spital la care a primit îngrijiri şi au mai fost preluate nişte bunuri despre care se va stabili dacă au fost folosite la vreo faptă. El spune că nu au folosit la nicio faptă deoarece nu a făcut nimic”, a explicat avocata tânărului.

La audierile din urmă cu o săptămână Ahmed Sami el-Bourkadi a justificat urmele de pantofi. Cei cu care a mers în Italia sunt asemănători cu urmele găsite în casa groazei, imobilul de pe Moara de Vânt unde au fost ucişi Youssef Ajniyah şi prietena acestuia, Vanesa Burlacu. Suspectul a precizat şi data când a mers la casa celor doi, iar acolo ar mai fi văzut şi pe alţi colegi, ba chiar vecini care ar fi observat persoane străine în zonă.

„A fost dus la Parchet ca să se ia pantofii cu care s-a dus în Italia, întrucât sunt marca Pull&Bear. Dânsul spune că nu a folosit aceşti pantofi la locul faptei, că nu s-a dus cu ei, pur şi simplu este o coincidenţă. La locul faptei au fost găsite două tipuri de urme, numai că s-a vorbit doar de aceşti pantofi Pull&Bear. Este o marcă de pantofi foarte comună, nu înseamnă că pantofii pe care îi avea inculpatul ar fi fost neapărat cei cu care s-a mers ulterior la locul faptei. Bineînţeles, pantofii vor fi reţinuţi. Dacă sunt urme pe ei, se vor găsi, se va stabili profilul ADN şi aşa mai departe”, a precizat avocata Raluca Andrei.

Tânărul ar fi mers de mai multe ori la locuinţa închiriată de colegii lui cu data de 1 noiembrie.

„Pe data de 9 a mers pentru a-şi lua un halat medical care îi trebuia pentru facultate şi pe care i-l împrumutase lui Youssef cu o zi înainte. Au fost colegi la facultate, au fost prieteni. S-au văzut pe data de 8, a explicat şi în ce împrejurare a mers pe data de 9, a explicat că a mers şi pe data de 10. A spus că a auzit voci acolo, la locaţia respectivă, a bătut de câteva ori la uşă şi a plecat. El a declarat faptul că în casă au mai fost doi bărbaţi în vârstă de 25-26 de ani, iar acest lucru este susţinut şi de una dintre vecine. Ba chiar, într-o declaraţie pe care a dat-o, o vecină a susţinut faptul că în seara respectivă, când a venit acasă, a văzut un tânăr cu înălţimea de 1,75-1,95 metri, de constituţie slabă, cu păr relativ lung, tuns «castron». În momentul în care tânărul s-a simţit observat, s-a îndepărtat de la locul respectiv. Deci, se pare, din declaraţiile vecinilor, că au mai fost şi alte persoane”, a adăugat avocatul.

S-a tuns în Italia pentru că nu a avut timp în România

Marocanul a justificat şi schimbarea înfăţişării: camerele de supraveghere de pe aeroportul Iaşi l-au surprins cu barbă lungă, iar în Italia, acesta s-a bărbierit. De asemenea, acesta a explicat rana de la mâna dreaptă.

„Această schimbare s-a produs în Italia. Dumnealui a vrut să se pregătească pentru excursie încă de când era în România, a încercat să-şi facă programare la un salon, dar din cauza cursurilor, a programului de la facultate, nu a mai apucat să facă acest lucru. Ghinionul face că s-a suprapus cu această excursie pe care o avea rezervată de aproape o lună de zile. A spus că în proximitatea locuinţei victimei, când a coborât din taxi, din cauză că ninsese şi era alunecos, a căzut de trei ori. La un moment dat, acolo ar fi un grilaj în laterala proprietăţii unde locuia victima, s-ar fi lovit la mână în acel grilaj. În momentul respectiv, interesul lui era să primească îngrijiri medicale. Pentru că se lovise într-un fier şi exista riscul de tetanos, prietena lui i-a zis să meargă la spital şi s-au dus. Dacă te ştiai vinovat de aşa ceva, n-ai fi defilat în faţa medicilor, ştiind că tocmai ai venit de la o faptă atât de cumplită. Cred că nu s-ar fi dus la spital dacă era vinovat”, a subliniat Raluca Andrei.

Aceasta a adăugat că poliţiştii au descoperit încă un set de urme în casă, însă nu se ştie cui aparţin.

Comentarii