Marocanul: “Nu am ucis. E o coincidenţă”. Poliția: “El e criminalul”!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 26.01.2022

Dublul asasinat de la Iaşi. Avem prima reacţie, de la Roma, a acuzatului prins

Marocanul: “Nu am ucis. E o coincidenţă”. Poliția: “El e criminalul”!

GALERIE
Dublul asasinat de la Iaşicriminal-victime-roua
 • Dublul asasinat de la Iaşi
 • criminal-victime-roua
- +

Abia prins de autorităţi, Ahmed Sami el Bourkadi a început să vorbească. Principalul suspect al uciderii celor doi iubiţi din complexul Roua - Youssef Ajniyah de 25 de ani şi iubita acestuia, Vanesa Burlacu, de 23 de ani, pare să fi avut timp la a-şi construi un alibi, unul despre care surse apropiate anchetei spun că, cel mai probabil, l-a ticluit citind, foarte atent la detalii, articolele de presă apărute zilele acestea. Prin intermediul avocate sale, studentul marocan cu cetăţenie canadiană, prins alaltăieri la Roma alături de iubita lui marocană, a transmis câteva mesaje clare, prin care în primul rând se disculpă total de acuzaţia de dublu asasinat. Printre altele, însă, admite că a fost în ziua crimei la cele două victime, anterior omorului, şi de asemenea admite că a fost la spital pentru a-şi îngriji o tăietură la mână. Pentru aceste situaţii, el are însă cu totul alte explicaţii. Unele care, dacă ar fi adevărate, ar însemna un şir de coincidenţe atât de stranii încât devin neverosimile. De altfel, anchetatorii ieşeni confruntaţi de jurnaliştii “Ziarului de Iaşi” au precizat că, “în proporţie de 99,9%”, el Bourkadi este asasinul din complexul Roua.

Ahmed Sami el Bourkadi ştie cel mai probabil că anchetatorii au găsit urmele sale papilare la locul crimei, şi a justificat, şi chiar întărit totodată bănuiala anchetatorilor că suspectul şi victimele s-au întâlnit acasă la ultimii. Nu admite însă şi ce cred anchetatorii: că apoi criminalul s-a întors să-i omoare. După cum “Ziarul de Iaşi” a relatat zilele trecute, cel mai probabil a avut loc un conflict verbal între Ahmed Sami el Bourkadi şi Youssef Ajniyah, miercurea trecută. Aceştia s-au întâlnit acasă la Youssef Ajniyah şi prietena acestuia, Vanesa Burlacu. Cei doi iubiţi locuiau în casa închiriată cu 1.000 de euro pe lună de pe data de 1 noiembrie. Cel mai probabil, aceştia au stat pe veranda casei de la drum, de pe la ora 17, apoi, câteva ore mai târziu, el Bourkadi a plecat. Este posibil ca acesta să fi fost şi băut. El s-a întors mai târziu, chipurile pentru a-şi lua hanoracul uitat. Cel mai probabil, aşa s-a şi întâmplat, numai că atunci când Youssef Ajniyah a deschis uşa, primul l-a înjunghiat, apoi ar fi fugit după fată prin casă.

Ce transmite acuzatul, prin avocată? “A spus că, într-adevăr, se văzuse cu victima în ziua respectivă, l-a contactat întrucât îşi uitase un hanorac la amicul său, care a şi fost găsit omorât. Nu a avut vreo ceartă, vreo altercaţie cu acesta, nimic, dar a fost una din persoanele care l-au vizitat înainte de nefericitul eveniment”, a spus ieri Andrei Raluca, avocatul marocanului aflat încă la Roma, în custodia italienilor.

În acest caz, poliţiştii sunt obligaţi să găsească cuţitul folosit la crime, cât şi cele două telefoane mobile sustrase de la tinerii decedaţi. De asemenea, nu se ştie deocamdată ce urme au găsit criminaliştii pe hainele ridicate în urmă cu două zile din locuinţa lui el Bourkadi, de pe Independenţei. Aici, tânărul locuia cu prietena lui, care se află în libertate. Anchetatorii nu ştiu dacă fata ar fi fost complice la dubla crimă sau chiar nu ştia nimic. De altfel, tânăra a sosit în Iaşi miercuri seara, unde a şi fost audiată la Parchet, apoi a paticipat la percheziţiile din apartament.

Sejur programat dus-întors

În privinţa sejurului în capitala Italiei, Ahmed Sami el Bourkadi spune că era programat. “A făcut dovada că vacanţa aceasta, în Italia, era programată de mai bine de trei săptămâni, avea biletele de întoarcere pentru România achiziţionate. De la momentul la care a aflat că este căutat de autorităţile române, clientul meu a dorit să se întoarcă de bunăvoie acasă. Dânsul se consideră nevinovat, nu înţelege de ce s-au dat publicităţii atâtea aspecte negative cu privire la domnia sa, în condiţiile în care nu are antecedente penale, îl cunoştea doar pe baiat, pe victima de sex masculin, iar pe prietena acestuia doar tangenţial. Nu se face vinovat de acest dublu asasinat, care i se pune lui în sarcină. A solicitat sa fie trimis repede în ţară, petru a putea da declaraţii şi a putea colabora la aflarea adevărului, renunţând chiar să aştepte traducerea documentelor din România. Nu s-a sustras, ci s-a suprapus peste acest eveniment. Sperăm să facem lumină în acest caz cât mai repede. A mers cu taxiul, şi atunci s-a şi lovit, are şi fişa, care este în custodia autorităţilor române; într-adevăr, fişa a fost găsită la percheziţii, în apartamentul pe care îl folosea cu prietena lui, Iman. Dacă era ceva, nu s-ar fi dus în văzul autorităţilor la spital, nu ar fi păstrat anumite documente incrimnatoare în locuinţă; a suferit un accident ca urmare a unei curse efectuate cu taxiul. A căzut, s-a lovit, s-a dus la spital, nu a avut intenţie să se sustragă sau să se ascundă. Înfăţişarea cum şi-a schimbat-o? Purta ochelari, şi era fără barbă atunci când a fost găsit în Italia. Sunt o serie de chestiuni pe care nici eu nu le cunosc. De ce şi-a schimbat aspectul, nu ştiu nici eu. Cu siguranţă ne va lămuri şi cu porivire la aceste chestiuni”, a adăugat avocatul Raluca Andrei.

Ahmed Sami el Bourkadi este aşteptat să fie trimis în ţară la începutul săptămânii viitoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Atunci când şi-au prezentat pachetul de cereri adresate Occidentului, reprezentanţii diplomatici ruşi nu aveau cum să spere că simplul zăngănit de arme în preajma graniţelor ucrainene poate inversa un amplu proces geopolitic derulat pe un interval de aproape trei decenii.

Filmuletul zilei

opinii

Asachi întemeietorul

Florin CÎNTIC

Asachi întemeietorul

Gh. Asachi este una dintre figurile fondatoare ale instituţiilor moderne în Iaşi. Printre ele, şi Arhivele Statului Moldovei care, la 190 de ani de funcţionare neîntreruptă, rămâne una dintre instituţiile fundamentale ale oraşului.

Hombre şi patimile

Radu PĂRPĂUȚĂ

Hombre şi patimile

Hombre locuia în Iaşi, în oraşul culturii cum se zice cu o vorbă tocită. Dar dacă ne referim la cartierul Bularga cel puţin nici nu poate fi vorba de „oraşul culturii”. Bulargăi îi spun, chiar locuitorii cartierului, ŢŢŢ, adică Ţaţe, Ţoape şi Ţărani. Sigur, or fi şi oameni deosebiţi printre ei. Desigur că şi alte oraşe au asemenea cartiere. Şi asemenea oameni. Spun asta deşi nu am fost la Londra, Avignon sau Târgu Bujor.

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Deși subiectul e același ca într-o povestire de Sadoveanu - o vânătoare -, alt text scris de Dan Eremia Grigorescu păstrează tușe din stilul, din atmosfera prietenului vârstnic și taciturn. Dar nu admirăm, ca să mă exprim în termeni de facere a imaginii, panoramări îndelungi, detalii generos lăsate privirii. Acum savurăm cadre scurte, ritmic, aproape nervos montate, potențând starea de neliniște, de pericol iminent, aproape fatal. Nu numai descrierea momentelor de așteptare imprimă viteza, savoarea lecturii, ci, în plus, momentul unic, de povestire incredibilă dar adevărată a dansului vânătorului cu fiara, ultimă încontrare pe viață și pe moarte, urmată de finalul imprevizibil.

pulspulspuls

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

Aşadar, vorba filmului lui Porumboiu jr.:A fost sau n-a fost un scenariu pus la punct chiar de Simion&compania lui de băieţi cu ochi albaştri ce privesc înspre răsărit, aşa cum pare multora să fi fost acolo în piaţă, la episodul cu cerneala peste meclă? 

Caricatura zilei

Ce-a lipsit după cerneală

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X