Gest plătit cu viaţa: De ce şi-a băgat un ieşean petarda în gură şi i-a dat foc?

vineri, 27 decembrie 2019, 02:50
3 MIN
 Gest plătit cu viaţa: De ce şi-a băgat un ieşean petarda în gură şi i-a dat foc?

Caz incredibil la Belceşti: mort de la o petardă. De supărare că nevasta nu îi dă de băut, bărbatul a luat o pocnitoare în gură şi i-a dat foc. Victima, în vârstă de 40 de ani, tată a cinci copii, a fost adusă acasă de doi verişori în stare avansată de ebrietate. I-a cerut nevestei să îi mai dea de băut şi, refuzat, a ameninţat-o că se va sinucide. A făcut-o în cel mai şocant mod posibil: a luat o petardă, a pus-o în gură şi i-a dat foc. Soţia l-a văzut cu capul sfărâmat şi a sunat la 112.

Crăciun însângerat pentru o familie din comuna Belceşti, care nu va uita toată viaţă seara de 25 decembrie 2019. Un bărbat de 40 de ani, tatăl a cinci copii, şi-a şocat familia după ce şi-a luat viaţă într-un mod şocant.

Lică Anghel a petrecut prima zi de Crăciun servind mai multe pahare de alcool, spre seară venind acasă, un apartament din Belceşti, cu ajutorul a doi verişori. În jurul orei 20, bărbatul a vrut să mai bea, însă nevasta sa s-a împotrivit, Anghel ameninţând că se va sinucide.

Deşi familia sa nu l-a crezut, bărbatul şi-a pus planul în aplicare în timp ce se afla singur în cameră, iar soţia şi fiii săi într-o altă încăpere.

„Am auzit o bubuitură puternică. El a avut o petardă, pe care a folosit-o când era singur. Nici noi şi nici medicii nu am mai avut ce face ca să îl salvăm“, a spus unul dintre fiii lui Anghel.

„Leziunile erau incompatibile cu viaţa“

Medicii ieşeni au mers la faţa locului, dar nu au mai putut face nimic. „Am fost solicitaţi (miercuri – n.r.) în jurul orei 20, pentru un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Belceşti, cu leziuni datorate exploziei unei petarde pe care şi-a introdus-o aprinsă în cavitatea bucală. La locul solicitării a fost trimisă ambulanţa cu medic de la Târgu Frumos, dar din păcate leziunile erau incompatibile cu viaţa“, a precizat Diana Cimpoeşu, medic-şef al UPU SMURD Iaşi.

Şi Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgenţă, a declarat ieri că „din păcate, viaţa pacientul nu a mai putut fi salvată şi urmează să fie elucidat dacă este vorba despre un accident sau de un suicid“.

El a tras şi un semnal de alarmă, deoarece mulţi pacienţi ajung în această perioadă la urgenţă din cauza folosirii necorespunzătoare a materialelor pireotehnice. „Chiar dacă ajungeţi în sala de operaţie, puteţi rămâne mutilaţi“, a declarat Ciuhodaru. La rândul lor, poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal.

„Politiştii s-au deplasat la faţa locului, iar din primele cercetări efectuate s-a constatat faptul că bărbatul, din comuna Belceşti, fiind sub influenţa alcoolului, s-ar fi autoaccidentat cu un articol pirotehnic, iar ulterior a fost declarat decesul acestuia. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă“, a declarat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Alt accident grav cu petardă, petrecut la Hârlău

Un alt bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Hârlău a fost şi el victimă a jocului periculos cu materiale pirotehnice. Incidentul s-a petrecut tot în prima zi de Crăciun.

„La Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi a fost adus un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din zona oraşului Hârlău, care a suferit o intoxicaţie cu fum şi arsuri de gradul I pe faţă din cauza artificiilor sau a petardelor. După ce a primit îngrijirile medicale necesare, bărbatul a plecat acasă“, a adăugat Diana Cimpoeşu. (Ionuţ BENEA, Silvia CRAUS)

 

Comentarii