anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Hoaţa cu Diazepam: bunicuţă furată de tot ce avea de valoare taman de cea de care îşi făcuse milă

GALERIE
pensionara, jefuita2
 • pensionara, jefuita2
- +

Dorinţa de a fi de folos celor din jur a făcut-o pe o octogenară să cadă pradă unei hoaţe fără scrupule. Aceasta nu a ratat ocazia de a o jefui pe bătrâna de 85 de ani. A convins-o să ia două somnifere, apoi a furat tot ce i-a căzut în mână. Nu era la prima astfel de abatere.

 

La sfârşitul lui ianuarie, E.I. a mers la slujba de la biserica Trei Ierarhi. Aici, a fost abordată de Maria Belei, care i-a spus că are o nepoată bolnavă de cancer, solicitându-i un ajutor financiar. Impresionată de poveste, bătrâna i-a dat 50 de lei, iar o prietenă a acesteia alţi 20 de lei. Pe parcursul discuţiei, E.I. şi Belei au făcut schimb de numere de telefon. În perioada imediat următoare, Belei a sunat-o în mai multe rânduri, anunţând-o pe 21 februarie pe bătrână că îi va face o vizită la domiciliu a doua zi. Belei a venit din Suceava şi a fost aşteptată de E.I. în staţia de autobuz din Mircea cel Bătrân. Octogenara a condus-o acasă, unde i-a dat de mâncare şi au mai stat de vorbă. Într-un târziu, Belei şi-a exprimat dorinţa de a rămâne peste noapte la E.I., iar aceasta a acceptat, deşi practic nici nu o cunoştea pe musafiră.  Vârsta acesteia, Belei având 74 de ani, o făcuse probabil să pară de încredere. Bătrâna se plânsese de insomnii, aşa că Belei i-a dat un diazepam, iar apoi un fenobarbital. După ce a luat pastilele, E.I. a adormit, declarând ulterior că nu-şi mai aminteşte nimic.

Filmul acţiunii a fost completat ulterior de Belei în faţa anchetatorilor. S-a trezit la 5 dimineaţa şi a văzut că bătrâna doarme în continuare. I-a masat mâinile cu o cremă, ocazie cu care i-a scos verigheta pe care E.I. continua să o poarte după moartea soţului. Apoi i-a scos cerceii din urechi, i-a luat telefonul Nokia 216 în care ştia că bătrâna îi salvase numărul, două eşarfe şi 150 de lei. A setat temperatura ambientală la 29,5°C şi a plecat. Când s-a trezit, E.I. a constatat că fusese jefuită. Şi-a sunat o prietenă, care a alertat-o pe fiica bătrânei. E.I. îşi notase numărul lui Belei, aşa că i s-a putut trimite un mesaj cerându-i-se să returneze bunurile furate. Cum hoaţa nu s-a conformat, bătrâna a apelat la poliţie. De la Iaşi, Belei plecase la Ploieşti, unde vânduse chiar în aceeaşi zi cele 8,21 grame de aur furate contra sumei de 1.100 lei. Pe 2 martie a plecat la Cluj-Napoca, cazându-se la o pensiune, unde a şi fost indetificată şi reţinută. Asupra sa a fost găsit telefonul Nokia şi una dintre eşarfele furate, dar şi 18 pastile de Diazepam.

Maria Belei a fost trimisă în judecată pentru tâlhărie calificată. Ea nu se afla de altfel la prima faptă de acest gen. În 2013, fusese condamnată de Judecătoria Suceava la 8 ani de închisoare pentru tâlhărie, după ce jefuise prin aceeaşi metodă o femeie pe care o cunoscuse în aceeaşi zi. Fusese eliberată condiţionat, dar în 2017 a fost condamnată din nou, tot pentru tâlhărie, de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, la 12 ani de închisoare. Din nou, fusese eliberată înainte de termen. Acum, Judecătoria ieşeană a condamnat-o la 6 ani şi 8 luni de închisoare, la care se vor adăuga 1.855 de zile rămase neexecutate din condamnarea anterioară. Sentinţa a fost contestată de Belei, cazul intrând ieri pe rolul Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.