Iohannis: PNL nu renunţă la ideea de vicepremier şi ministru de Interne

joi, 20 februarie 2014, 12:04
3 MIN
 Iohannis: PNL nu renunţă la ideea de vicepremier şi ministru de Interne

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, propus de PNL pentru posturile de vicepremier şi ministru de Interne, spune că PNL nu va renunţa la această idee şi că luni aşteaptă un răspuns de la PSD, el afirmând, totodată, că PNL este pregătit oricând să intre în opoziţie, chiar dacă nu îşi doreşte.

"PNL nu are cum să renunţe pentru că aceste poziţii au fost întărite şi la ultima şedinţă a BPN", a spus Iohannis, joi, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă PNL este dispus să renunţe la posturile de vicepremier şi ministru de Interne.

El a precizat că PNL aşteaptă luni un răspuns de la PSD.

Iohannis a mai spus că PNL, fiind unul dintre partidele mari din România şi cel mai important reprezentant al dreptei, "este pregătit oricând să preia guvernarea sau să intre în opoziţie dacă lucrurile vor evolua în această direcţie".

"Asta nu înseamnă că ne dorim să intrăm în opoziţie, Nu ne dorim acest lucru şi am regreta dacă am ajunge în opoziţie, dar prin asta nu s-ar desfiinţa PNL şi nici nu ar intra în dificultate. Ar apărea o situaţie care ar trebui gestionată bine. S-a dovedit că un partid aflat la guvernare se erodează, iar un partid aflat în opoziţie se întăreşte", a declarat Iohannis.

El a mai spus că nu vrea să facă un scenariu privind intrarea PNL în opoziţie, atât timp cât "PNL încearcă, de fapt, să intre la guvernare".

"Suntem într-o criză, nu e o criză mare, nu se compară cu crizele care apar la vecinii noştri. PNL şi PSD nu se înţeleg asupra remanierii guvernamentale, suntem în plin proces de negociere, iar preşedintele PNL are mandat de negociere cu propuneri clare discutate în partid", a adăugat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă dacă se impun alegeri anticipate, Iohannis a spus că în România nu este "o criză politică generală, ci o criză de guvernare şi nu este cazul organizării alegerilor anticipate, fiind nevoie doar de rezolvarea crizei".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că face apel la cei doi lideri ai USL "să revină la raţiune" şi că îi propune lui Victor Ponta să cedeze la solicitarea PNL de a-l avea pe Klaus Iohannis viceprim-ministru, opinând că astfel s-ar debloca situaţia.

Preşedintele a spus că "nu avem încă o criză politică, ci o criză de oameni lipsiţi de maturitate şi o criză guveramentală artificială, prin faptul că mai bine de trei săptămâni Guvernul şi partidele din această alianţă se află într-o dispută de orgolii".

"Fac un apel la cei doi lideri USL să revină la raţiune, pentru că nici unii nici alţii nu vor să se despartă. Eu îi propun public lui Ponta să cedeze la solicitatea PNL de a-l avea pe Iohannis vinceprim-minstru, ceea ce ar uşura, ar debloca lucrurile în opinia mea, şi Guvernul ar redeveni funcţional", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a ţinut să menţioneze că apelul său public către cei doi lideri ai USL este să găsească rapid o formulă rezonabilă.

"Nu e niciun capăt de ţară dacă Iohannis va fi viceprim-ministru. Nu-i niciun capăt de ţară", a mai spus Traian Băsescu.

Mediafax

Comentarii