Lista secretă a proiectelor de hotărâre de la Consiliul Judeţean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 28.02.2021

Lista secretă a proiectelor de hotărâre de la Consiliul Judeţean

GALERIE
sedinta-cj-iasi
  • sedinta-cj-iasi
- +

Cap de afiş sunt propunerea de buget, un studiu privind concesionarea administrării Aeroportului, dar şi scandalul legat de opacitatea alegerii CA de la Apavital. Întâmplător sau nu, pagina de internet a CJ, unde ar trebui să fie afişate aceste proiecte, nu a funcţionat în ultimele zile.

Consilierii judeţeni au astăzi, în şedinţa pe februarie a CJ, o listă cu peste 40 de proiecte de discutat şi adoptat. De fapt, dezbaterile au avut loc vineri, când unul dintre proiecte a fost scos de pe ordinea de zi a şedinţei de azi. Este vorba despre cel care transferă 75 de hectare din administrarea Consiliului Judeţean în cea a Regiei Autonome Aeroportul. Suprafaţa respectivă, care se întinde de-a lungul laturii dinspre est a pistei părea să facă pereche cu un alt proiect, cel prin care consilierii sunt invitaţi să aprobe un studiu care să arate cât de mare e necesitatea şi cât de oportună ar fi concesionarea activităţii aeroportuare.

Acesta şi alte trei proiecte ale Aeroportului (privind investiţii în echipament şi concesionarea unei suprafeţe de 50 mp lângă terminalul T1 pentru amplasarea unui magazin) figurează în continuare pe ordinea de zi.

Cealaltă societate unde CJ este acţionar covârşitor majoritar, Apavital, vine şi ea cu două proiecte. E de aşteptat însă ca opoziţia să ridice subiectul concursurilor secrete pentru ocuparea unor joburi bănoase. Este vorba de cele şapte posturi de administrator neexecutiv pe care au candidat doar 18 persoane - două dintre cele câştigătoare fiind chiar consilieri judeţeni. Mai mult, în derulare este acum concursul pentru ocuparea celor cinci posturi de director, pe un mandat de patru ani. Competiţia este una încă şi mai opacă, dar unul dintre consilierii care a prins un mandat de administrator s-a plâns inclusiv în Comisia Juridică a CJ de cerinţele foarte stricte impuse pentru fiecare funcţie de director.

La fel ca la selecţia şefilor Aeroportului, preşedintele Maricel Popa a susţinut zilele trecute că legea nu-i dă voie să se amestece în funcţionarea instituţiilor din subordinea CJ, dar cel mai bun răspuns rămâne apartenenţa politică a câştigătorilor. Ziarul de Iaşi a relatat deja că trei dintre noii administratori ai Apavital sunt membri PSD şi ALDE.

Un alt proiect de hotărâre care va isca discuţii aprinse este proiectul de buget al judeţului pentru anul în curs. Trebuie menţionat că niciun amendament propus de liberali şi de cei de la Mişcarea Populară nu a fost adoptat la discuţiile în comisiile de specialitate şi e de aşteptat ca la şedinţa de plen de astăzi să fie amintit acest refuz al alianţei PSD-ALDE-UNPR, dacă nu chiar propuse din nou amendamentele respective.

De menţionat că, întâmplător sau nu, pagina de internet a Consiliului Judeţean nu a funcţionat în acest weekend, astfel că proiectele puse în discuţie au rămas la fel de secrete pentru public ca şi concursurile de la Apavital.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.