anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Medicii de familie din Iaşi îşi pot renova şi dota cabinetele cu peste 60.000 de euro oferiţi de Ministerul Sănătăţii

GALERIE
medici, familie, cabinete, renovare
 • medici, familie, cabinete, renovare
- +

Medicii de familie cu personalitate juridică, fie că sunt PFA, societate comercială, asocieri de cabinete etc., care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate din Iaşi, au şansa de a primi finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru a-şi dota şi renova cabinetele. 

Apelul de proiecte este estimat a fi lansat la începutul lunii iulie, momentan Ministerul Sănătăţii a lansat în transparenţă decizională un ghid care va fi folosit pentru evaluarea aplicanţilor. Conform reprezentanţilor Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, care au consultat toată documentaţia pusă la dispoziţie de minister, vor avea punctaj mare cabinetele din mediul rural şi din zona de „urban mic”, inclusiv zone marginalizate, defavorizate, care se adresează populaţiilor majoritare rrome sau unei comunităţi rrome etc. „Prin intermediul acestei investiţii vor fi sprijinite acţiuni specifice realizării de renovări şi/sau dotări pentru cabinetele medicilor de familie sau asocieri de cabinete de medici de familie.

Se pot finanţa proiecte care conţin doar componenta de renovări de spaţiu, componenta de echipamente sau ambele componente”, au precizat reprezentanţii SNMF. Astfel, la componente „echipamente” un medic de familie poate obţine maximum 222.260 de lei, echivalentul a puţin peste 45.000 de euro, iar la componenta „renovare” pot fi obţinuţi maximum 73.840 de lei, echivalentul a 15.000 de euro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.