O nouă amânare în dosarul „Skoda”. Avocații fostului primar vor timp să studieze kilogramele de acte

sâmbătă, 19 martie 2022, 02:57
1 MIN
 O nouă amânare în dosarul „Skoda”. Avocații fostului primar vor timp să studieze kilogramele de acte

Procesul primarului Mihai Chirica o ţine dintr-o amânare într-alta. În mai bine de un an de când dosarul a fost înaintat spre analiză, avocaţii inculpaţilor par să nu-şi fi găsit timpul necesar pentru a-l citi. La termenul de ieri al procesului, judecătorii au înregistrat depunerea a două noi cereri de amânare, din partea apărătorilor lui Gheorghe Nichita şi Dumitru Tomorug. Aceştia au cerut timp pentru a studia dosarul şi a pregăti o apărare efectivă în cauză. Ca urmare, şedinţa de judecată s-a terminat repede, magistraţii dispunând amânarea procesului timp de o lună, pentru pe 18 aprilie.

La viitorul termen însă, magistraţii Judecătoriei ar putea să nu mai aibă ce judeca. Miercurea viitoare, Curtea de Apel urmează să decidă asupra cererii de strămutare a dosarului, formulată de apărătorul primarului. Acesta a solicitat transferarea dosarului pe rolul altei judecătorii de pe raza judeţelor Iaşi sau Vaslui, invocând "amplele campanii de presă" care ar putea influenţa decizia magistraţilor ieşeni, dar şi riscul unor manifestaţii de stradă în cazul pronunţării unei soluţii de achitare. Dacă cererea va fi aprobată, dosarul va pleca de la Iaşi pentru a fi judecat la Hârlău, Paşcani, Răducăneni, Huşi, Vaslui sau Bârlad.

În dosarul "Skoda", primarul Chirica, fostul primar Gheorghe Nichita, fostul directorul tehnic al Primăriei, Dumitru Tomorug, fosta şefă a serviciului juridic din Palatul Roznovanu, Doina Florescu, actualmente consilier personal al primarului, şi Costică Chişcă, fost şef al serviciului administrativ al municipalităţii, sunt judecaţi sub acuzaţia de abuz în serviciu. Cei cinci sunt acuzaţi că ar fi dispus în 2013 achiziţionarea de către Primărie a patru autoturisme Skoda deşi, la acea dată, restricţiile bugetare interziceau primăriilor astfel de contracte, cauzând un prejudiciu de o jumătate de milion de lei. 

Comentarii