Obiective schimbate pe bandă rulantă

vineri, 10 mai 2019, 01:43
2 MIN
 Obiective schimbate pe bandă rulantă

 

Conducerea Politehnicii cere clasarea echipei pe locul IX. Primul obiectiv, calificarea în play-off, a fost ratat, al doilea – câştigarea play-out-ului, este compromis

 

Politehnica Iaşi şi-a schimbat din nou obiectivul pentru sezonul 2018-2019. Noua ţintă fixată de conducerea clubului este clasarea pe locul IX. Reamintim, obiectivul iniţital, stabilit înainte de startul sezonului, a fost calificarea în play-off-ul Ligii I de fotbal. După ratarea ţintei propuse, Poli a avut ca scop câştigarea play-out-ului. Al doilea obiectiv al sezonului este însă compromis. După opt runde disputate în play-out, în care a contabilizat doar două victorii, două remize şi patru eşecuri şi are numai cinci goluri marcate şi de două ori mai multe primite, Iaşul este pe locul IV, cu 25 de puncte. Distanţa până la ţinta propusă, locul I, ocupat de Gaz Metan Mediaş, este uriaşă, 13 puncte. Poli e departe şi de poziţia secundă, pe care se află Dinamo Bucureşti, cu 34 de puncte. Drept urmare, şefii Politehnicii par resemnaţi că şi al doilea obiectiv va fi ratat şi au stabilit o nouă ţintă. “E greu să credem că mai putem ajunge pe Gaz Metan Mediaş şi Dinamo în ultimele şase etape. Distanţa faţă de primele două clasate este mare. Nu ne rămâne decât să ne batem pentru locul III din play-out. Suntem la un punct de Botoşani, îi putem depăşi, ne putem păstra deasupra FC Voluntari, faţă de care avem un avans de două puncte. Am transmis noul obiectiv, locul III, care poate fi atins. Orice loc în plus ne aduce în vară bani mai mulţi din drepturile de televizare, lucru care trebuie luat serios în seamă în condiţiile financiare dificile în care ne aflăm”,  a declarat preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie.

Următorul meci oficial al Politehnicii va avea loc mâine, pe teren propriu. De la ora 18:00, Iaşul primeşte vizita formaţiei Dunărea Călăraşi. Poli va mai juca în acest sezon acasă cu FC Hermannstadt şi FC Botoşani şi se va confrunta în deplasare cu Gaz Metan Mediaş, Dinamo Bucureşti şi Concordia Chiajna.

Deşi se gândeşte la locul III din play-out, IX al campionatului, Politehnica nu a scăpat de emoţiile retrogradării. Formaţia pregătită de Flavius Stoican are doar patru puncte mai mult decât Dunărea, echipă clasată pe poziţia a VI-a din grupa a doua valorică şi şase mai mult decât penultima clasată, FC Hermannstadt, care ocupă o poziţie retrogradantă.

Comentarii