Ordinea candidaților pe buletinele de vot pentru municipiu. Avantaje și dezavantaje

vineri, 10 mai 2024, 03:32
2 MIN
 Ordinea candidaților pe buletinele de vot pentru municipiu. Avantaje și dezavantaje

PNL, PSD și AUR vor ocupa primele trei poziții, în această ordine, pe buletinele de vot de la municipiu. Ordinea este aceeași atât pentru candidații la mandatul de primar, cât și pentru listele de consilieri. Al patrulea pe ambele buletine de la „locale” a ieșit Partidul Umanist Social Liberal. Coincidență sau chestie de noroc la tragerea la sorți care a avut loc la sediul Biroului electoral de circumscripție nr. 1 Iași.

De aici, ordinea diferă. Candidații la funcția de primar sunt de la Alianța Dreapta Unită (poziția 5), Partidul Societății Ieșene (6), Partidul România – Echitate, Comunitate, Onestitate (7), Pro România (8) și Partidul Lege, Educație, Unitate (9).

Listele de consilieri continuă cu Partidul Verde (poziția 5), Partidul Forța Dreptei – care are listă separată de Alianța Dreapta Unită pentru consilierii locali de la municipiu (poziția 6), Partidul Societății Ieșene (7), Partidul România – Echitate, Comunitate, Onestitate (8), Alianța Dreapta Unită USR-PMP (9), Pro România (10), Partidul Lege, Educație, Unitate (11).

CITIȚI ȘI: Liste definitive: cei 17 candidați pentru Primăria Iași și CJ care s-au aliniat la start. Doar două femei printre ei

Principalul dezavantaj e că diferă numărul de ordine, ne-a spus Cosette Chichirău, care urmărește revanșa în fața actualului primar. Ea este a șaptea pe buletinul candidaților la funcția de primar, iar lista celor propuși pentru Consiliul Local de partidul său este la poziția 8 pe buletinul de vot al aspiranților la CL.

În cazul Alianței Dreapta Unită, diferența de poziționare e încă și mai pronunțată: Marius Bodea, candidatul la Primărie, pe poziția 5, iar lista celor propuși pentru Consiliul Local, pe 9. Așadar, și numere de ordine diferite, și pagini diferite, a remarcat Marius Bodea.

În schimb, tot ca o coincidență, tragerea la sorți a stabilit ultimele două poziții pe ambele buletine de vot de la municipiu pentru Pro România și pentru Partidul Lege, Educație, Unitate, în această ordine.

Pentru candidații la Consiliul Județean, tragerea la sorți va avea loc astăzi.

CITEȘTE ȘI: Locurile din municipiul Iași unde este permis afișajul electoral

Comentarii