Comunicat de presă

7card în județul Iași: Ore de sport realizate reprezentând 24 de ani și peste 100 de milioane de calorii consumate

miercuri, 12 iunie 2019, 11:00
4 MIN

Peste 7.000 de angajați din județul Iași, abonați ai rețelei naționale 7card, au făcut anul trecut 210.000 de ore de mișcare, echivalentul a 8.750 de zile, respectiv 24 de ani, consumând aproape 105 milioane de calorii, arată un studiu care analizează activitatea abonaților 7card în perioada ianuarie – decembrie 2018.

2018 a fost anul cu cea mai intensă activitate în rețeaua 7 card, abonații realizând  1,8 milioane de ore de mișcare, echivalentul a 213 ani, cu un consum de un miliard de calorii.

Cei mai mulți ieșeni au ales anul trecut activități precum aerobic/fitness, pilates,  spinning/cycling, dar și activități precum zumba și Tae-Bo.

În Iași, abonații au acces la un număr de 36 de săli, reprezentând 4% din numărul total al rețelei în 2018. Momentul zilei în care cei mai mulți ieșeni aleg să facă sport este după programul de lucru, intervalul 17-18.00 fiind cel mai aglomerat. Lunea este ziua din săptămână cu cel mai mare trafic în rețea, iar 19 martie a fost cea mai activă zi din anul 2018.

La Iași, sportul este practicat în procentaje egale de femei și de bărbați. Media de vârstă a abonatului a fost anul trecut de 28 de ani, dar cele mai multe vizite în centrele sportive le-au avut cei de 25 de ani. Cel mai tânăr abonat 7card din Iași a avut șapte ani, iar cel mai vârstnic, 62 de ani.

 

Dacă în 2015, din totalul abonamentelor încheiate la Iași, 60% erau pentru femei, constatăm  că mai mulți bărbați au fost atrași de sport în 2018, procentajul urcând la 50%. De asemenea, numărul abonaților din Iași a crescut la 7.000”, declară Andrei Crețu, co-fondator 7card.   

 

 

Un top cinci al companiilor cu cei mai mulți utilizatori 7card arată că acestea își desfășoară activitatea în industrii precum IT, automobile și componente, sectorul public, telecom și consultanță. În timp ce, un top al domeniilor în care activează cele mai multe companii care oferă angajaților acest beneficiu extrasalarial este dat de IT, sectorul public, pharma, bănci și retail. Printre companiile din Iași care oferă 7card angaților ca beneficiu extrasalarial se află Quartz Matrix, GfK Iași, Feel IT Services.

 

Angajatorii din județul Iași aleg să ofere abonamentul 7card angajaților într-un pachet salarial care pe de-o parte să îi motiveze, alături de tichetele de masă sau asigurările de sănătate la clinicile private, iar pe de altă parte să constituie o investiție pe termen lung în afacerea lor, pentru că au nevoie de angajați sănătoși și eficienți”, declară Iulian Cîrciumaru, co-fondator 7card.

 

 

7 card este un abonament unic la o rețea de peste 700 de centre sportive, aproximativ 70% din  totalitatea centrelor sportive și de relaxare din România. Abonamentul este oferit ca beneficiu extrasalarial angajaților din peste 1.600 de companii și pe parcursul anului 2018 a fost folosit de peste 70.000 de angajați.

2019 a debutat cu o creștere a numărului de abonați nu numai la Iași, ci în toate orașele unde suntem prezenți, și estimăm ca până la finalul anului să ajungem la 50.000 de abonați activi, 7card devenind astfel cea mai mare comunitate de sport, relaxare și distracție din România. Cu un tarif mai mic cu 25-40% față de media pieței, 7card este cotat ca un beneficiu extrasalarial important în relația angajator-angajat”, precizează Andrei Crețu, co-fondator 7card. 

Despre Benefit Seven și 7card
Compania Benefit Seven, înființată în 2011 de către Andrei Crețu, Iulian Cîrciumaru și Cătălin Ivașcu, a introdus în România conceptul de abonamente unice cu acces concomitent la mai multe săli de sport și wellness. În cei șapte ani de activitate, 7card s-a extins rapid, ajungând în prezent la un număr de peste 700 de săli în întreaga țară și la un număr total de peste 45.000 de utilizatori. În 2018 compania ajuns la o cifră de afaceri de șapte milioane euro, în creștere cu 50% față de anul anterior. 

În februarie 2016, Sodexo, lider mondial în Servicii pentru Calitatea Vieții – beneficii extra-salariale pentru angajați (tichete de masă, tichete cadou, tichete de vacanță, tichete pentru creșă), programe de incentivare, beneficii publice, servicii de alimentație/catering, managementul facilităților, a preluat 20% din acțiunile Benefit Seven, în 2019 devenind acționar majoritar.

Comentarii